Sveriges överbefälhavare till Gotland

På fredag kommer Sveriges överbefälhavare Micael Bydén till Gotland. Då finns även överbefälhavaren från ett annat land med.

27 februari 2017 09:40

I september var den senaste gången som Micael Bydén besökte Gotland och då var han ute på Tofta skjutfält. Nu är det dags för nästa besök och då kommer han att ha med sig Estlands överbefälhavare Riho Terras.

– De ska bland annat träffa våra förband och sedan är det lite planering inför storövningen Aurora, säger Therese Fagerstedt, kommunikatör vid Försvarsmakten.

LÄS MER: "Vi sitter inte stilla – nu agerar vi"

I mitten av september beslutade man om att det skulle finnas permanenta militära förband på Gotland. De kommer att avlösa varandra fram tills det att den gotländska stridsgruppen finns på plats från och med 1 juli.

– Under en längre tid har vi haft en omvärldsutveckling som har försämrats. Det finns ingen specifik händelse eller enskild företeelse som fick bägaren att rinna över, utan vi genomför kontinuerligt en värdering av det vi gör och anpassar oss efter det som sker i omvärlden och våra egna förutsättningar, sa överbefälhavaren Micael Bydén i samband med besöket.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa