För första gången någonsin kommer finalen av den årliga nationella entreprenörstävlingen Serendipity Challenge gå av stapeln under Almedalsveckan.

Mellan den 4 till 6 juli kommer 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag invadera Industriområdet i centrala Visby, och blir då något av ”Almedalens eget Silicon Valley”.

Tillsammans med ”Industrin tar matchen” arrangerar Serendipity tävlingen, där de riktar in sig på entreprenörsledda företag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential på den globala marknaden.

– Sverige har ett brett spektra av exceptionella bolag med innovationer och affärsidéer som har enorm potential, säger Saeid Esmaeilzadeh, serieentreprenör och juryordförande i Serendipity Challenge, i ett pressmeddelande.

Anledningen till att man väljer att lägga finalen under politikerveckan förklarar Saeid Esmaeilzadeh så här: – Almedalen är en viktig arena för att uppmärksamma den starka innovationskraften.

Förutom att framtidsbolagen tävlar kommer de även ha en utställning. Där kommer Almedalsbesökarna ha möjligheten att ta del av bolagen.

– Innovationer bygger Sverige. Målet med Serendipity Challenge är att fler svenska entreprenörer ska få möjlighet att växa och bidra till mer jobb och välfärd, säger Magnus Huss, förbundsdirektör IKEM och talesperson för ”Industrin tar matchen”.