Tidigare Payex-vd:n går in i gotländskt bolag

Gotländska Wavy, som satsar på en bokningstjänst för frisörer, fortsätter att värva. Nu är det klart att Krister Fingal, tidigare vd för Payex, tar plats i styrelsen.

5 maj 2018 11:00

Bolaget, som grundades 2014 av Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson, siktar på att växa såväl nationellt som internationellt.

Tidigare i år gick Max Thoursie, före detta Spotify, in som teknikchef. Känd finansiär och delägare är bland andra Isabella Löwengrip.

Nu kliver alltså Krister Fingal ombord.

– Vår ambition är att digitalisera frisörbranschen. Under vintern har vi fört en diskussion med Krister Fingal om ett utvecklingssamarbete och där någonstans ställde vi också frågan om han kunde tänka sig en styrelsepost, säger Fredrik Ampler, vd på Wavy.

Tidigare i år stämde man av med övriga styrelsemedlemmar, och alla ställde sig positiva till att Krister Fingal officiellt väljs in på företagets bolagsstämma den 18 maj.

För Wavys styrelse kommenterar han sitt beslut:

– Mitt engagemang i Wavy har vuxit genom de diskussioner vi haft om betalningslösningar. Jag tycker att det känns väldigt spännande och vill verkligen vara med och bidra för att vi ska lyckas.

Så jobbar vi med nyheter
Johan Kurelid