"Vi borde skämmas över hanteringen av Västerhejde skola"

Regionen la sig platt angående hanteringen av Västerhejde skola. Ändå fattades inget nytt beslut.

19 juni 2017 17:32

– Det är viktigt att vi från politiken tar tag i det här, det är vi skyldiga våra elever och föräldrar, inledde Stefan Nypelius (C) frågan.

Han yrkade därför på att fullmäktige skulle besluta att planera en ny skola i anslutning till den nuvarande skolan i Västerhejde.

– Är det någonstans vi får skämmas är det kring hanteringen av Västerhejde skola, sa hans partikollega Lars Thomsson.

Centerpartiets förslag fick stöd från Moderaterna.

– Vi fattar väldigt många beslut i det här rummet. Men ingen kan vara stolt över de beslut vi fattat kring Västerhejde skola. Det är något vi ska skämmas över, sa Stefan Wramner (M) och fortsatte:

– Därför är jag glad att vi kan visa att vi inte vill vänta längre, vi vill få en lösning kring Västerhejde skola. Vi vill värna om våra barns framtid, inte vela om den.

LÄS MER: Oviss framtid för barnen på Västerhejde skola

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Brittis Benzler (V), var dock inte lika övertygad.

– Vi har ägnat mycket tid åt Västerhejde skola. Stefan tycker att fullmäktige redan i dag ska ta beslut och avfärda de andra alternativ som förvaltningen tittar på. Men jag tycker inte att det är så bra, jag tycker att vi trots allt behöver räkna på de här alternativen. Det handlar om så mycket pengar så jag vill ha beslutsunderlag innan fullmäktige kan fatta beslut, sa hon.

De andra alternativen Brittis Benzler refererade till är att bygga två nya skolor i Visby, en på Visborgsområdet och en i Christopher Polhemsgymnasiets gamla lokaler på norr.

– Vi har lagt som förslag att lägga en miljon för projektering, sa hon.

LÄS MER: Välbesökt och känslosamt möte om Västerhejde skola

Brittis Benzler fick stöd från Miljöpartiet.

– Vi måste lösa det mest akuta. Sedan behöver vi en långsiktig lösning, men det kan vi inte hasta fram i dag, det behövs bra underlag, sa Lisbeth Bokelund (Mp).

Efter begärd votering fick majoritetens förslag 40 ja mot 29 nej. En person valde att avstå och en röst uteblev.

– Varför inte ärligt säga att ni inte vill satsa och bygga i Västerhejde? Säg tydligt vad ni vill så vet vi vad vi har att rätta oss efter, avslutade Stefan Nypelius.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström