Det låg tre poäng oerhört viktiga poäng på bordet.

För Visby Roma handlade det om att positionera sig och öka motståndet ner till lagen under strecket.

För Hammarbys del var det sista chansen att haka på tåget.

Artikelbild

| Jubel i hemmalaget efter att Fredrik Sandberg spräckt målnollan sent i andra perioden.

Både Hammarby och Visby Roma hade en tung inledning på säsongen och framför allt bortalaget inledde risigt och försöker nu desperat städa undan oredan.

I onsdags var Bajen bara sekunder ifrån att ta tre poäng mot Huddinge, men en kvittering i slutminuten följt av ett suddenavgörande från Huddinge förstörde kvällen.

Att man 48 timmar tidigare lirat en förlängning märktes inte utan det var vidöppna spjäll från start och från båda lägren. David Ljusbol testade Martijn Oosterwijk redan efter första minuten, men holländaren fångade pucken i armhålan.

Visby Roma svarade med att testa Bajenkeepern i tre gånger om.

Artikelbild

| Skyttekungen Mikael Adamsson fick lämna matchen mållös för en gång skull, men nöjer sig nog med tre poäng i tabellen.

Hammarby stod för fart och var stundtals ganska finurligt, men ack så ineffektivt. Visby Roma malde i vanlig ordning på och vore det inte för gästernas alltid lika vasse målvakt Sebastian Andersson så hade matchen säkert avgjorts tidigare.

Nu dröjde det 35 minuters effektiv speltid innan Visby Roma-backen Fredrik Sandberg klev fram, bröt och pricksköt 1–0.

Artikelbild

Hammarby började redan i andra tappa farten, men gick på inspiration så länge hoppet levde och det gjorde det hela vägen efter ett koppel av utvisningar i tredje perioden.

Onödigt inte minst på att Bajen har seriens näst mest effektiva powerplay med en träffprocent på 29. Men den här kvällen gick det grönvita powerplayliret bet mot ett pånyttfött boxplay från hemmalaget som varit felfritt på sistone.

Artikelbild

I går var man 100 procent och gick faktiskt 1–0 efter att Adam Eriksson hamrat i den sista bulten i kistan efter 16.11 i tredje perioden.

Det uppgraderade spelet i numerärt underläge bäddar för en god natts sömn för coach Mike Beharrell och Ken Eddy.

Artikelbild

Och för Adam Eriksson var det också säsongens första mål.

Visby Roma har sedan den sköna bortasegern mot Väsby vänt trenden och har på de fyra segrar på de fem senaste och en vansinnig målskillnad på 12–1 på i de tre senaste.

Visby Roma vilade Daniel Marmenlind på nytt – förmodligen för att starta honom i söndagens heta rivalmöte med Huddinge.Men Martijn Oosterwijk väcker åtminstone lite huvudbry Mike Beharrell med sin andra nolla på lika många matcher.

Holländaren är glödhet just nu.