Barcelona nästa för Ida Sandin

SIMNING. Ida Sandin, tidigare Wisby SS, numera Väsby fortsätter satsa på simningen och till nästa helg bär det av till Barcelona och Frankrike för tävling.- Jag kommer ställa upp i 200- och 400 medley, frisim och fjäril, säger hon.

7 juni 2008 04:00
Ida satsar fortfarande stenhårt på simningen och har flera SM-medaljer med bland annat guld på 400 medley i Jönköping förra hösten.
Och förutom Väsby så tävlar hon för franska Lyon.
- Det har blivit tre gånger nu det senaste halvåret, så det blir lite då och då, senast gick det riktigt bra, säger hon.
Tidigare i år var hon en månad i Edinburgh på träningsläger, en lärorik och intressant upplevelse.
- De tränade väldigt annorlunda mot vad jag är van med, men det var lärorikt.

Edinburgh
I Edinburgh var det mycket träning på land, något som Ida inte är van med.
- Sen tränade de sju timmar per dag, jag är van vid fyra timmar varannan dag och fem timmar varannan dag. Sen körde de tre timmars simning på morgonen, så det var ganska tufft, säger hon.
Men alla i klubben är professionella simmare och det underlättar naturligtvis.
- Men det var intressant att se hur de tränade och några ideér har jag tagit till mig.
För lite drygt sex veckor sedan simmade Ida för Lyon i franska mästerskapen en tävling hon var nöjd med.
- Jag simmade väldigt fort där och det finns ingen anledning till att jag skall simmare saktare nu, jag har nog lite bättre form nu också.
Nu närmast väntar dock Mare Nostrum i Barcelona nästa helg, sen reser hon vidare för ny deltävling i Mare Nostrum, då i Canet i Frankrike.
Ditt stora mål i sommar, vilket är det?
- Det är SM i Norrköping som går i slutet av juli, jag har ju ett guld att försvara.
Kommer du till Gotland för besök i sommar?
- Det blir nog svårt att hinna med, det är ganska många läger innan SM, men kanske att det blir en tur till ön efter SM:et.

Landslaget
Ida har satsat fyra år på att försöka ta en plats i landslaget, men ännu inte kommit dit, hon ligger precis utanför, men hon har inte gett upp hoppet om en landslagsplats längre fram.
- Jag tänker simma några år till, men det är klart att jag är lite besviken på att jag inte kommit dit. Samtidigt kan jag inte gnälla för mycket heller, jag har inte simmat speciellt bra när det varit kval, så det är egentligen inte mycket att säga om.
- Men nu tänker jag inte så mycket på landslaget utan fokuserar på min egen simning, sen får vi se vad det blir.
Har du koll på din gamla klubb Wisby SS?
- Inte så mycket, men det är kul att man fått en tränare, att Picko kommit tillbaks dom har ju varit utan tränare en tid, det behövs verkligen en tränare som kan hjälpa en med teknik och sånt.
För Ida fortsätter satsningen på simningen och kanske inom några år så får Wisby SS och hennes gamla tränare Picko Lindberg fram en ny Ida.
Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa