Sjukgymnastik ska hjälpa Brinkborg

BEACHVOLLEY: Armskadan är fortfarande ett frågetecken, även efter magnetröntgen.Men Hannes Brinkborg har i alla fall inlett rehabiliteringen, tillsammans med en sjukgymnast i Stockholm.- Först måste vi se hur armen reagerar, säger Brinkborg.

4 maj 2009 04:00
I onsdags berättade GT-sporten om den mystiska inflammation i Hannes Brinkborgs armmuskler, som innebär att VM och flera World Tour-tävlingar är i fara.
Sedan dess har gotlänningen genomgått en magnetröntgen, men skadan är fortsatt svårdefinierad.
- Det är ovanligt att få den just där, i fästet mellan triceps och biceps. Röntgen visade inga större bristningar, vilket är bra. Men mindre sådana kan finnas ändå. Och det är olycksbådande att svullnaden består efter fem veckor, berättar Hannes Brinkborg.
Hur lång tid rehabiliteringen kommer att ta förblir alltså oklart. För närvarande blir det ingen beachvolley för Hannes Brinkborg, men han har inlett försiktig sjukgymnastik på en klinik i Stockholm.
- Först måste jag bli av med svullnaden, sedan får vi se hur armen reagerar på gymnastiken. Först då går det att avgöra när jag kan börja träna ordentligt igen, säger Hannes Brinkborg.
Årets VM i beachvolley avgörs i månadsskiftet juni-juli och hålls i norska Stavanger.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa