Daniel Engström lämnar FC Gute

I går offentliggjorde Daniel Engström sitt beslut för den övriga spelartruppen.Lagkaptenen har bestämt sig för att avsluta sin karriär i FC Gute.- Min kropp börjar helt enkelt säga i från, säger lagkapten.

22 oktober 2010 07:38

Som för hela FC Gute har det varit en tung säsong för lagkaptenen Daniel Engström. Han fick inleda säsongen skadad och missade ett flertal matcher innan han kunde göra säsongsdebut.
-  Det var väldigt jobbigt. Jag har ju aldrig tidigare haft problem med skador, säger Daniel "Dante" Engström.
Till slut kom "Dante" tillbaka och var en viktig kugge på mittfältet när FC Gute i höst började arbeta sig uppåt i tabellen. Till slut nådde laget kvalplats, där man fick möta division 3-laget Spårvägen.
Han missade den första matchen på bortaplan för att sen spela den avgörande matchen där man vann med 2-0 och säkrade fortsatt spel i division 2.
- Under säsongen har jag haft ont precis överallt, säger Daniel Engström.
Nu väljer han alltså att avsluta sin elva år långa karriär i Gute.

Skadorna sätter stopp
- Jag slutar efter skadorna, min kropp börjar helt enkelt säga i från. Det tillsammans med brist på motivation fick mig att ta beslutet, säger Engström om beslutet som han offentliggjorde för sina lagkamrater inför gårdagens träning.
Hur känns det nu?
- Just nu känns det bra. För tillfället är man inte alls sugen på fotboll. På den här nivån lägger man ner otroligt mycket tid. Det krävs väldigt mycket av en, säger han.
Trots att lagkaptenen väljer att lämna FC Gute kan den gotländska fotbollspubliken få se honom spela fotboll i vår. Ännu har han dock inte bestämt sig om det blir en fortsättning i division 4.
- I vår kanske jag känner att jag vill spela fotboll. Då blir det FC Copa, det är väl det som ligger närmast, säger Engström.

Blivit snällare
Daniel Engström har normalt toppat varningsligan i FC Gute - den här säsongen har varit annorlunda.
- Ja, nu blev det bara två kort. Ett var dock rött.. Men helt klart en förbättring, säger han och skrattar.
Efter förra säsongen valde lagkaptenen Joakim Lindgren att sluta och nu väljer lagkaptenen Daniel Engström att avsluta karriären i Gute. Han har två kandidater som kan komma att bli hans efterföljare.
- För mig finns det två och det är Mikael Åskoogh och Jonas Lindstrand. Sen får man se om båda fortsätter, säger han.
Simon Frid

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa