Backklippan Larsson är tillbaka i gänget igen

Arvid Larsson återvänder till Visby Roma. Därmed spetsar klubben till backsidan ytterligare inför allvaret i Allettan.

16 december 2016 09:00

I går blev det klart att Arvid Larsson spelar i Visby Roma resten av säsongen. 28-åringen valde inför säsongen att nedprioritera hockeyn för att kunna lägga kraft på sin nyköpta gård. Under hösten har Larsson spelat med moderklubben Sudrets HC i hockeytrean.

– Det är jättekul att Arvid vill komma tillbaka nu och att vi har hittat en lösning som gör det möjligt för honom. Det är en spetsförstärkning för vår del, säger Visby Romas sportchef André Lundholm.

Lundholm ser Larsson som en viktig pusselbit i laget.

– Det innebär mycket att få in honom i laget igen, han har i mitt tycke varit vår stabilaste back under de senaste säsongerna. Han är en fältherre i försvaret som sprider lugn och vidare har han en hög arbetskapacitet.

Upplägget med Visby Roma gör att Larsson kommer vara tjänstledig från sitt arbete och kunna fokusera på gården dagtid och hockeyn kvällstid.

– Visby Roma kom med ett förslag som är en perfekt lösning för min del. Det hade inte gått annars, att kombinera arbetet med att jobba på med gården och dessutom däremellan kunna prestera på isen. Klubben hade inte tjänat på att ha mig i laget om jag skulle bolla de tre bitarna samtidigt, det hade jag inte orkat, säger Larsson.

Lundholm menar att Larssons ledarskap också är betydelsefullt att få in.

– Han är viktig för spelargruppen i omklädningsrummet med sin förhållandevis stora rutin.

Under sin frånvaro har Larsson behållit kontakten med klubben.

– Jag har varit inne och tränat 3-4 pass med laget under säsongen, och gänget är ju liknande som när jag var med tidigare. Jag har saknat laget och rutinerna kring matcher, det ska bli skoj att komma in i det igen och bli en i gänget, säger Larsson.

Under hösten har Larsson spelat 13 matcher för Sudret i Hockeytrean. Han känner dock att han har en bit kvar till formen.

– Det har varit väldigt roligt att lira med Sudret. Genom det har jag hållit igång, men nu handlar det framför allt om att hitta tillbaka till matchtempot så att man gör rätt värderingar och så vidare. I Allettan blir man ju straffad på ett helt annat sätt om man håller på och dräller med pucken.

Lundholm är dock inte orolig.

– Vi har ingen tvekan om att han kommer hålla klassen, men det är klart att han måste få komma in i matchtempot. Nu kommer han att träna med laget i nästan två veckor och han kommer vara redo till premiäromgången av Allettan den 27 december.

En alletta Larsson ser fram emot.

– Nu har jag rätt dåligt koll på de andra lagen i Allettan, men det ska bli väldigt skoj att ta sig an norrlagen igen, säger Arvid Larsson.

Så jobbar vi med nyheter