När GT sporten talar med Dennis Gabrielsson så är han i färd med att förbereda dagens träningspass.

– Vi har precis kommit igång med säsongen vilket är väldigt kul, säger Dennis Gabrielsson.

Det märks under samtalet att han är tillfreds med tillvaron.

– Jag känner mig privilegierad som får jobba med det som jag brinner mest för. Det har varit väldigt utvecklande och jag trivs väldigt bra i föreningen. Sen är det en ny roll, tidigare har jag inte varit assisterande tränare. Jag lär mig fortfarande hur jag ska göra det på bästa sätt.

Han tycker att samarbetet med huvudtränaren Joel Riddez fungerar bra.

– Det är bra diskussioner och högt i tak, vi bollar mycket. Jag känner mig väldigt delaktig, annars hade jag inte skrivit på för ett år till.

Han kan blicka tillbaka på en fjolårssäsong som var lite upp och ner.

– Inledningsvis var det, resultatmässigt, ett ganska tufft år. Vi hade en tunn trupp och svårt med målskyttet. Under sommaren fick vi in Julia Spetsmark från Manchester City som bidrog dels med sex mål men också gav ytor och skapade tid för andra spelare.

Djurgården var inblandade i ett riktigt getingbo om platserna på den undre halvan.

– När det var tre omgångar kvar kunde vi komma sexa, samtidigt som vi också kunde åka ur. Det var spännande både i toppen och botten av tabellen förra året.

Slutligen blev det åttonde plats för Djurgården, med 27 poäng hade de tre till godo på nedflyttningsstrecket. I år har de tappat nämnda Spetsmark till USA, men det finns ändå goda anledningar till att ha tillförsikt. I förra veckan presenterades en riktig prestigevärvning i form av landslagsanfallaren Olivia Scough, nio mål på 67 landskamper. Dessutom har klubben tidigare värvat bland andra Hanna Folkesson, landslagsmittfältare med 44 landskamper.

– De är aktuella för VM båda två, och det är roligt att de väljer Djurgården. De hade inte valt spel här om de inte hade tyckt att Djurgården visar ambition med damfotbollen.

Vad har ni för målsättning i år?

– Vi har inte satt någon specifik målsättning tillsammans än, det kommer lite längre fram. Men vi vill bli bättre och har flera väldigt spännande nyförvärv. Vi tycker att vi har en stark trupp och målet är givetvis att vara så högt som möjligt i tabellen.

Vardagen för Djurgårdens damer skiljer sig en del från deras motsvarighet på herrsidan. Medan herrarna håller till på Kaknäs med välutvecklade faciliteter, befinner sig damlaget i Kristineberg på Kungsholmen.

– Vi har Kristinebergs IP som bas, och nu under vintern tränar vi på Stadshagens konstgräs. Damspelarna sliter och jobbar hårt för sin fotboll, men jag känner att Djurgården tycker att damfotbollen är viktig och det tas steg framåt hela tiden, säger Dennis Gabrielsson.