"Det känns så himla bra i magen"

Visby IBK arrangerar en välgörenhetsmatch till förmån för Hjärtebarnsfonden. Överskottet från mötet med Pixbo Wallenstam tillfaller Hjärtebarnsfonden.

9 november 2019 15:09

Visby Roma Hockey har under många år arbetat med välgörenhet.
Först arrangerade man välgörenhetsmatch för Barncancerfonden och på senare år har man samlat in pengar till barnavdelningen på Visby lasarett.

– Det är klart att vi sneglat på Visby Roma och velat bidra till något som inte bara är jättekommersiellt. Vi har jobbat med projektet sedan i våras och gensvaret har bara varit positivt. Många vill hjälpa till, säger Hans Pedersén, marknadschef i Visby IBK.

Anledningen till att det blev just Hjärtebarnsfonden är att Visbybacken Mattias Janssons son Albin föddes med ett hjärtfel.

– Att det finns en koppling till klubben och till laget gör att det känns helt rätt, säger Hans Pedersén.

 

Hjärtebarnsmatchen mot Pixbo spelas den 27 november och det är fri entré.

Hjärtebarnsfonden har funnits i 40 år och erbjuder stöd både känslomässigt och ekonomiskt till familjer där ett barn fötts med ett hjärtfel.

– Överskottet från matchen kommer att gå till fonden och förhoppningsvis kommer vi att kunna lämna över en fin check. I slutändan är det publiken som bestämmer hur stor den ska bli, säger Hans Pedersén som förstås hoppas på storpublik till Hjärtebarnsmatchen.

Klubben kommer att ha ett swishnummer där åskådarna kan bidra med valfritt belopp.

– Det känns jätteinspirerande att göra en insats som denna. Det känns så himla bra i magen, säger Hans Pedersén.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson