Ett formstarkt Endre satte full fart i Bombardier arena.

Kaptenen Sara Steen spräckte nollan efter tre och en halv minut – sedan rullade det på.

Gästerna hade 4–1 efter 20 minuter. Knappt halvvägs in i matchen var Endre i ledningen med hela 8–1.

Hemmalaget ryckte upp sig och svarade med tre mål bakom målvakten Thea Kristine Ekholt. Innan perioden var över hade Steen fullbordat sitt hattrick och det var 9–4 inför avslutningen.

– Vi börjar riktigt bra och har full kontroll. Rönnby gör alla möjliga förändringar för att förändra matchbilden och det svarar vi upp på bra till en början. Sedan sätter dom några kassar, men vi får det där målet (9–4) i slutet av perioden, säger Endretränare Tom Iversjö, som vunnit sju raka matcher sedan han tog över.

Knappt nio minuter in i sista perioden reducerade Rönnby till 5–9. I slutminuterna gjorde laget ytterligare tre mål och det slutade med uddamålsseger för Endre.

– Vi kommer lite fel och har studsarna emot oss. Charmen med den här sporten är att det kan gå väldigt fort när man får ordning på grejerna.

Hann du bli orolig?

– Vid 7–9 fick jag väl en liten klump i magen, får jag erkänna. Sedan kom 8–9 med 20 sekunder kvar bara och Rönnby fick inga fler avslut. Då hade vi koll på läget.

För Iversjö och kompani väntar ny match redan på söndag efter lunch, när Sirius gästar Ica Maxi arena.

Uppsalalaget har haft en jobbig säsong, men är på gång och spelade jämnt (föll med 4–5 efter straffar) mot seriesuveränen Iksu i kväll.

Endre är kvar på femte plats, med samma antal poäng som Täby.