Det blev en tung start för Visby Roma i playoff. Till slut kunde Mariestad vinna med klara 4–0 inför 1 500 personer i Mariehus Arena.

I fredagens möte i Visby är det vinna eller försvinna som gäller för hemmalaget.

– Vi har tränat på bra efter matchen och är oerhört sugna på revansch. Vi gjorde det mot Dalen förra året och är ett bättre lag när vi får det att stämma, säger Carl Ericson.

Artikelbild

| Ericson in action.

Med lite distans till förlusten i Mariestad, hur ser du på er insats?

– En typisk playoff-match, skulle jag kalla det. Första och andra perioden är helt okej och det är en jämn match. Deras 1–0 är lite turligt, även om det är en bra prestation. Sedan kommer 2–0 lite för enkelt i tredje.

Kom ni upp i den kapacitet ni kan?

– I första och andra skapar vi ändå en hel del chanser, men har kanske inte den där desperationen som krävs för att få in pucken.

Ni har fått kritik för att inte vara tillräckligt aggressiva och fysiska?

– Vi hade kanske inte riktigt det där lilla extra, även om vi stundtals spelade fysiskt. Vi får se till att plocka fram det nu och vara så där jobbiga att möta som vi kan vara.

Några större förändringar spelmässigt är annars inte att vänta.

– Nej, vi hoppas på en liknande matchbild, men med ett annat resultat.

Ni har stor press på era axlar i kväll!

– Visst känner vi pressen, samtidigt är det den här typen av matcher man vill spela. Jag spelar mycket hellre playoff och vi har mycket rutin i laget.

22-åringen är inne på sin andra säsong i Visby Roma, efter flytten från Kallinge Ronneby. Han är en av lagets forwards som måste få igång det offensiva spelet. Något som hackat periodvis hela säsongen.

– Vi gjorde inga mål senast och visst har Mariestad en bra målvakt. Det finns också några stora backar i laget och vi måste in på kassen och skymma sikten. Deras keeper tar det mesta annars, säger Carl Ericson som svarat för 25 (8+17) poäng på 32 matcher i vinter.

Han missade stora delar av allettan på grund av skada, men känner sig hel och redo igen.

Vad betyder hemmaplan nu?

– Det är klart skönare att slippa den långa resan och är tufft att komma till Visby och spela.

En tredje och eventuellt avgörande match spelas på Gotland i morgon eftermiddag.