Etzner-Jakobsson laddar för EM i Paradressyr

För två veckor sedan tog hon sitt andra SM-guld. Nu laddar Louise Etzner-Jakobsson och hästen Zernard för EM i Paradressyr i Göteborg, med start på måndag. "Jag kan nog ta pallen", säger hon.

20 augusti 2017 18:02

Det är första gången sedan ryttar-VM i Stockholm 1990, som ett så stort ridsportmästerskap avgörs i Sverige. Och Louise Etzner-Jakobsson finns på plats i Göteborg tillsammans hästen Zernard, för att göra upp om medaljerna i EM i Paradressyr, den 21 till 27 augusti.

– Vi är starkare nu än förra året, båda två. Vi har mer rutin, har tävlat mycket mer och vi har byggt upp oss. Zernard känns fin nu, men han är lite trött och matt efter resan. Men det känns bra, berättar Louise Etzner-Jakobsson.

I början av augusti avgjordes SM i paradressyr i Landskrona. Det var andra gången som Louise Etzner-Jakobsson, Wisby ridklubb, ställde upp i SM i paradressyr grad 4 – och det har blivit seger båda gångerna hon startat.Första SM-guldet i paradressyr tog hon 2015. Sedan plockade hon hem två brons i Paralympics i Rio 2016.

Största utmaningen för årets EM blir att bli nöjd med sin egen prestation, menar hon.

– Det gäller att ha rimliga mål – inte drömmar. Jag har målet att sätta nya personliga rekord och närmar mig målet på 75 procent. Klarar jag det kan jag nog ta pallen, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter
Sanne Svensson