Förlust i avslutningen – förändringar på gång

P18 föll i säsongsavslutningen med 1–3 hemma mot Sätra. Matchen sätter punkt för Per Olsson Appelgrens tid som huvudtränare i klubben.

7 oktober 2018 18:29

Avslutningen mot Sätra var för tabellen en betydelselös match som skulle spelas av. Stockholmskorna lyckades bättre i det avseendet.

– Det är surt att förlora, men Sätra är seriens näst bästa lag och de vann välförtjänt i dag, säger P18-mittfältaren Pauline Mårtensson.

Tränaren Per Olsson Appelgren tycker att det saknades en del energi.

– Det var många trötta ben i dag, gnistan fanns inte riktigt där, säger Per Olsson Appelgren.

Det tydligaste undantaget från det var forwarden Sandra Kollberg som gjorde sin första start för säsongen. Hon skapade en del oreda i bortaförsvaret och insatsen lovar gott för framtiden.

– Hon hade bra driv i dag.

Efter tydliga svårigheter i inledningen av matchen jobbade sig P18 successivt in i matchen och fick mer att säga till om i andra hälften av första halvlek.

– Vi började trevande men jämnade sedan ut spelet. Vi pratade om att fortsätta köra vidare ordentligt i andra halvlek, men det kom av sig och blev trögt. Det är synd, man vill ju avsluta på ett bra sätt, säger lagkaptenen Frida Starkenberg.

Länge och väl såg gotländskorna ut att få gå av planen mållösa, men på tilläggstid klippte Pauline Mårtensson till. Bollen satt i den vänstra burgaveln och slutresultatet putsades i alla fall till.

– Det var skönt, det har gått lite trögt med målskyttet på slutet med målskyttet, säger Pauline Mårtensson.

Förlusten mot Sätra sätter också punkt för Per Olsson Appelgrens tid som huvudtränare, nästa säsong blir det någon annan vid rodret. Sammanfattningsvis tycker han att laget tagit ett par viktiga steg under säsongen.

– Jag tycker att vi spelar en attraktivare fotboll i år och är mer spelförande. På det sättet har vi utvecklats och vi gör det till stora delar med ett "Gotlandslag", det är bara Tenesha (Palmer) och Rosie (McShane) som tillkommit. Dock har vi haft svårt att göra mål på våra chanser, säger Per Olsson Appelgren.

Matchfakta

P18 IK↔1

Sätra SK↔3

Division 1 södra Svealand

0–1 (4), 0–2 (61), 0–3 (79), 1–3 Pauline Mårtensson (92).

Startelva P18 (4-4-2): Sissela Andersson - Frida Dahlberg, Hilda Nygren, Ella Lindvall, Ebba Ronquist - Lina Appelgren, Frida Starkenberg (K), Pauline Mårtensson, Rosie McShane - Camilla Ronström, Sandra Kollberg.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström