Gute-kaptenen ställs mot sin favoritklubb

För FC Gutes lagkapten Mikael Rynell bli kvällens möte med Hammarby en speciell match. Som uppvuxen på Södermalm i Stockholm och tidigare spelare i "Bajen" rör det sig om en match mot det egna favoritlaget.

3 juli 2018 11:40

Mikael Rynell spelade 43 matcher och gjorde två mål för Hammarby under sin tid i klubben. Han spelade där 2012-2013, det är inte många spelare kvar där sedan den tiden.

– Det är nog bara Kennedy (Bakircioglu), men det ska bli jättekul att möta dem. Man får inte ge honom för mycket tid med bollen, då visar han att hans högerfot fortfarande är bland de bästa i Sverige. Flera av ledarna från min tid är kvar, och Stefan Billborn känner jag sen min tid i BP, säger Mikael Rynell.

Hammarby var favoritklubben redan tidigt.

– Jo, det är klart. Jag är uppvuxen på söder, vi bodde på Tydeliusgatan nära Ringvägen när jag var liten och spelade också där, säger Mikael Rynell.

Efter åren i Hammarbys A-lag fortsatte Gute-kaptenen sin fotbollskärriär i Danmark, där spelade han bland annat med Jeppe Andrup Andersen som nu representerar stockholmsklubben.

– Jag spelade med Jeppe i Vejle när han var junior. Han var duktig redan då, en bra passningsspelare som har vuxit till sig. I dag värderar han bättre och är mer skolad än tidigare.

Det är inte den enda hammarbyspelare som har ett förflutet i Danmark.

Islänningen Arnór Smárason och Mikael Rynell spelade tillsammans i Esbjerg.

– Han kom dit från Henerveen i Holland och var central fältare, då var han mer av en kreatör. I dag är han väl lite mer av en grovjobbare, säger Mikael Rynell.

Hammarby leder Allsvenskan, FC Gute är femma i division 2 norra Svealand. Vilket lag som bär favorittrycket i kväll får sägas vara uppenbart

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn