FC Gute har tappat spelare som Elias Stenhoff, Sebastian Starkenberg, Emil Engqvist, Mikael Rynell och Marcus Nobell, men hittills har bara ett nyförvärv utifrån presenterats och det är den unge yttermittfältaren Viktor Walldén anslutit från allsvenska Örebro SK.

Ett par spelare har tackat nej, andra har Gute tackat nej till efter provspel.

– Vi har fått kriga och har tappat några spelare som vi absolut ville ha kvar och hade hoppats behålla, konstaterar Fredrik Karlsson.

Nu är öns främsta herrlag nära att knyta ytterligare två nyförvärv som kompletterar spelartruppen ytterligare.

Niilo Hautala, ytterback från AC Oule i den finska motsvarigheten till superettan är den mest rutinerade av spelarna på väg in.

– Jag har blickat mot Sverige en tid och vet jag att det är bättre kvalitet på klubbarna här. Det finns fler bra fotbollslag än i Finland. Jag är en ytterback, till höger eller vänster spelar egentligen ingen roll. Sedan har jag spelat som ytter lite högre upp i planen också, sade han till GA i förra veckan.

– Inget är påskrivet, men förhoppningsvis kan jag boka en enkel biljett till Gotland för Niilo, säger Karlsson.

Eric Lönn,20, är en ung målvakt som tillhört både Karlstad BK och Carlstad United, men med sparsam speltid och blev istället utlånad till division 3-laget Hertzöga där han var ordinarie under hösten.

– Vi känner att intresset är ömsesidigt från oss och spelarna. Det är väldigt få hinder kvar även där, säger Fredrik Karlsson.

Fler provspel kan också bli aktuellt. Klubben behöver stärka med en forward