Spelarflykten fortsätter från FC Gute. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för målvakten Elias Stenhoff.

– Han har inte lust och då finns det inte mycket vi kan göra, säger Mikael Waktel, huvudtränare i FC Gute.

Stenhoff övertalades till comeback i fjol sedan Dylon Powley valt att bryta sitt kontrakt och flytta hem till Kanada.

Någon ersättare till Stenhoff är inte klar och tills vidare tränar juniorerna Emrik Johansson och Zeb Wiman med A-laget.

– Men de är inte redo att vara gå in och vara förstamålvakt i division 2 och det vet dom om själva. Tanken är att värva in en mer etablerad målvakt och vi för dialog med ett par stycken, säger Gutetränaren.

En annan som ryktats vara på väg bort är den lovande mittfältaren Emil Engqvist. 19-åringen tränade bland annat med Öster i somras och kommer den här veckan att besöka division 1-klubben Sandvikens IF som tränas av den förre Djurgårds- och Gefletränaren Pelle Olsson.

– Jag vill ju ha honom kvar förstås och tror att han skulle må bra av ett år till här och i en roll där han verkligen får ta ansvar. I fjol var han inte helt ordinarie förrän vi kom in, säger Mikael Waktel.

Klubben har sedan tidigare värvat Viktor Walldén från allsvenska Örebro SK.

En annan som kan vara på väg att förlänga med FC Gute är William Jan som värvades från AIK i fjol och som hållit igång med bland andra Vasalund i vinter.

– Han sa att han saknade Gute och Gotland och honom ser vi gärna i vår verksamhet. Det finns mer att hämta där, säger Mikael Waktel.

Klubben har däremot fått negativa besked från provspelarna Fredrik Johansson (Täfteå) och tidigare Gutespelaren Marcus Kettler (Karlberg).

– Marcus tror jag stannar i Karlberg och det är lite synd eftersom det är en spelare som jag tror skulle passa bra in hos oss, säger Waktel.

På forwardssidan kommer den här veckan ytterligare en provspelare. Det rör sig om 20-årige Albert Johansson från division 4-klubben Hultsfred där han gjorde 30 mål.

Han blev chockad över samtalet från Gotland.

– De (Gute) sa att de vill satsa på mig och att de vill att jag ska komma över. Det lät väldigt proffsigt och bra, säger Albert Johansson till webbplatsen dagensvimmerby.se.

Kontakten togs strax före jul och just nu provtränar han med division 1-laget Oskarshamns AIK, men har sedan tidigare varit runt på en rejäl tryoutturné som innefattat klubbar som Husqvarna (division 2), Nässjö (division 2), Vimmerby (division 3), Eneby (division 3), Högsby (division 3).