Visby Roma, som i kväll tar emot topptippade Kristianstad, har inga omedelbara planer på att spetsa laget inför fortsättningen.

– Vi tycker att vi har en bred trupp, så vi har inte behov av att bredda den ytterligare. Ska vi plocka in något så är det för att spetsa laget, säger Visby Romas sportchef André Lundholm.

Det vi helst skulle vilja ha är antingen en forward som kan gå in i någon av topplinorna, eller en reslig backpjäs som håller rent i egen zon.

Vad hade haft högst prioritet, en spetsforward eller en backgeneral?

– I en perfekt värld hade vi fått båda de sakerna, men en härförare på backplats hade varit bra. Det brukar sägas att en stark offensiv vinner matcher och en stark defensiv vinner titlar, och det ligger väl en hel del i det. Ingenting är uteslutet, men just nu är ingen värvning aktuell.

En betydande aspekt är ekonomin.

– Vi, liksom många andra, skulle vilja ha in någon men det är till stor del en ekonomisk fråga.

De höga resekostnader klubben har för årets alletta är starkt bidragande.

– Vi fick inga anpassningar alls i spelschemat för allettan, så vi åker på hiskeliga resekostnader som vi inte är jättenöjda över. Det hade funnits betydligare kostnadseffektivare sätt, utan att något annat lag hade behövt göra avkall.

Han är minst sagt kritisk till situationen.

– Det är en helt onödig extrakostnad för resor, den hade enkelt kunnat undvikas.

Lundholm uppskattar att Visby Romas kostnader för bortaresorna enbart i allettan hamnar på cirka 450 000 kronor.

– Det är åtminstone 200 000 kronor mer än vad det hade kostat om man hade haft lite sunt förnuft när man lade spelschemat. Om man jämför det med andra klubbar som har resekostnader för 50 000-70 000 så har vi ett rejält handikapp som begränsar oss.

André Lundholm sätter det i sitt större sammanhang.

– Ekonomin tänker vi aldrig äventyra. Nu har ishockeyförbundet blivit hårdare på att klubbarna ska klara elitlicensreglerna som säger att man ska ha 200 000 kronor i positivt eget kapital, och den siffran kommer höjas med 100 000 kronor/år upp till 500 000 kronor i eget kapital.

Licensregler som inte alla klubbar lever efter.

– I våran serie finns det ett par lag i toppen som satsar hårt som har 1,2 miljoner kronor i underskott inför säsongen. Då ska man plussa 1,4 miljoner för att få licens.

Kristianstad är en av de klubbar du tänker på?

– Jag tänker inte nämna någon klubb vid namn.

En annan faktor som talar mot spelartillskott är att tillgången till intressanta spelare i år är mindre jämfört med tidigare säsonger.

– Allsvenskan har tightat till sina regler gällande inlåning av spelare från SHL, och det innebär att färre spelare i de allsvenska trupperna blir tillgängliga för lån för oss i hockeyettan.