Ingen topplacering för DiMarabou

Den gotländska stjärnhästen, Hästkullens DiMarabou fick inte till någon topplacering i Gothenburgs Horse Show i helgen. Men det blev två placeringar.

23 februari 2020 18:21

Efter en framgångsrik säsong 2019 som 6-åring var den gotländska stjärnhästen Hästkullens DiMarabou klar för Gothenburg Horse Show som avgjordes i helgen.

Det var finalklasser i Lövsta Future Challenge Jumping där Di Marabou tävlade med ryttaren Pontus Westergren i sadeln.

Och visst hade man hoppats på lite större framgångar, men Pontus hade väldiga problem med utrustningen där han framförallt inte kom överens med sadeln.

– Han var väldigt missnöjd själv, men det blev ändå två placeringar, en på torsdagen och en på söndagen i finalen, där fick han ett lite oturligt nedslag på nionde hindret, annars hade det blivit omhoppning, säger Marlene Malmqvist, ägare till Hästkullens DiMarabou.

Tävlingen inleddes redan i torsdags, då med 1.30-hinder, där slutade DiMarabou på placering som tolva efter fyra fel.

Lördagens 1.35-hinder blev det åtta fel och ingen placering, men i söndags, då var det hinder på 1.40 där blev det fyra fel och placering som tolva.

– Han har ändå gjort det väldigt bra, det är en stor tävling och man vet inte riktigt i förväg hur han skulle reagera, men det har varit väldigt bra. Det blev ingen fullträff, men hästen har gjort det bra och det har varit en härlig upplevelse här, säger hon.

Nu blir det vila en tid, sen kommer DiMarabou att ställa upp i några mindre tävlingar i mars och april, då med Marlene Malmqvist i sadeln.

– Sen ska vi väl försöka att kvala in till Falsterbo i sommar, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
Ulf Jönsson