"Inget skönspel direkt, men en jäkla insats"

Kristianstad knep bonuspoängen på Gotland för ett par veckor sedan. Nu var det Visby Romas tur att vinna på straffar i Skåne.

13 februari 2019 21:46

Visby Roma fick med sig två poäng i det svåra bortamötet mot tabelltvåan.

Som så många gånger förut var det rutinerade centern Adam Eriksson som satte den matchavgörande straffen.

– Det är tuft att komma hit och spela. Det är inget skönspel direkt, men en jäkla insats från hela laget, säger Mikael Adamsson, lagkapten i Visby Roma.

Laget behåller därmed sjundeplatsen i den jämna allettan södra.

Visby Roma inledde piggt i Kristianstad ishall och var det bättre laget första tio minuterna. Det tog ett tag för hemmalaget att växla upp, men när laget gjorde det gick det undan. Som vid 1–0. Mikael Johansson blev serverad i slottet, innan han fintade bort Daniel Marmenlind och sprätte upp pucken i nättaket.

Annars var det just Marmenlind (räddade totalt 45 av 48 skott – och fem straffar) som såg till att ledningen inte var större i den första pausen. Andra perioden hann knappt starta innan Victor Löfstedt ökade på till 2–0. Då såg det mörkt ut. Minst sagt.

Matchen svängde dock omgående – tack vare tre mål för Visby Roma inom loppet av drygt fyra minuter.

Jonatan Stuxberg inledde upphämtningen, innan Mikael Adamsson satte både kvitteringen och 3–2 bakom rutinerade burväktaren Joel Gistedt. Kapten slog till i powerplay när gamla Visby Roma-spelarna Christoffer Rasch och Fredrik Lindblom satt utvisade.

– Skönt att pp funkar. Det känns bra att kunna lite på det, samtidigt som vi jobbar på bra i boxplay, fortsätter Mikael Adamsson.

Halvminuten efter Adamssons sista mål drog Zane Jones på sig att matchstraff efter en tuff tackling på hemmalagets back Erik Lundblad. Visby Roma städade av alla fem minuter och även Oskar Lundbergs utvisning strax efter. Men innan perioden var slut hade Kristianstad kvitterat, med fyra sekunder kvar att spela.

Tredje perioden blev desto mindre händelserik och även förlängningen blev mållös.

På lördag väntar Hanhals på hemmaplan.

Matchfakta

Allettan södra

(1–0, 2–3, 0–0, 0–0, 0–1)

Kristianstad↔3

Visby Roma↔4

Första perioden: 1–0 (13.46) Mikael Johansson.

Andra perioden: 2–0 (0.09) Victor Löfstedt, 2–1 (2.22) Jonatan Stuxberg, 2–2 (4.22) Mikael Adamsson (Oskar Lundberg), 2–3 (6.35) Adamsson (Adam Eriksson, Lundberg), 3–3 (19.56) Tobias Dyk.

Tredje perioden: –.

Sudden detah: –.

Avgörande straff: Adam Eriksson.

Skott: 48–22.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund