”Jag vill hitta tillbaka till innebandyn”

Elvira Ekelund, 19, återvänder till Endre IF efter 3,5 år i Telge och RIG Umeå.

14 december 2017 19:59

Elvira Ekelund lämnade Gotland och Endre för att satsa helhjärtat på innebandyn och studier vid riksinnebandygymnasiet i Umeå.

I somras tog hon studenten och skrev på för SSL-nykomlingen Telge.

Endre fanns med i bilden redan då, men speltid och möjligheten att bo nära pojkvännen avgjorde till Telges fördel.

Och det började bra. Elvira fick speltid i träningsmatcherna och gjorde mål i SSL-debuten, men sedan tog det tvärstopp.

En lunginflammation däckade centern och totalt har det bara blivit tre SSL-matcher.

– Det har varit tradigt. Jag hade inget fast jobb och när jag heller inte kunde träna... då är det tungt. Spelarna i laget var trevliga, men det är svårt att komma in när du är skadad och ska hitta en trygghet.

Sedan två veckor är hon tillbaka på Gotland. Kontraktet med Telge är brutet och istället gör hon comeback i moderklubben Endre IF.

– Prio för mig är att hitta tillbaka till innebandyn, ha kul och finna motivation. Jag har lagt ner otroligt mycket tid på innebandyn och tänker inte låta en sjukdomsdrabbad höst fälla mig. Jag vill jag förstås vara med och konkurrera till nästa säsong och skulle jag få något byte i arenan redan i vår så vore det jättekul, säger hon.

Alexander Brinkmann, tränare i Endre har haft kontinuerlig kontakt och koll på Ekelund som är sprungen ur samma flicklag F98/99 som Clara Gottberg och Emilia Hammarskjöld.

– Det var ett stort steg att gå från RIG till Telge och det är ett stort steg att gå från Telge till Endre så hon har ett hårt jobb framför sig. Allt går snabbare, men vi ser en utvecklingspotential i Elvira och för föreningen är det viktigt att det finns en gotländsk prägel, säger Alexander Brinkmann.

Vilka är hennes främsta egenskaper?

– Elvira är en smart spelare, positionssäker och lugn, säger Endretränaren.

– Det känns som att komma hem och jag har alltid haft ett stort endrehjärta.

Att spela i SSL för Endre är en flickdröm:

– Jag minns när jag var åtta år och var på slutspelsmatcher i Södervärn. Då bestämde man sig för att det här vill jag göra i framtiden, säger hon.

– Jag minns en semifinal mot Iksu när vårt lag fick springa in med spelarna. Jag hade turen att vinna sten-sax-påse och vi fick teka igång matchen inför en fullsatt arena.

Inledningsvis kommer Elvira Ekelund att matchas i klubbens division 1-lag.

Elvira Ekelund

Ålder: 19.

Position: Center.

Klubbar: Endre IF, Telge och RIG Umeå.

Aktuell: Lämnar Telge för moderklubben Endre.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson