Johan Larsson dementerar återkomst till Brynäs

Johan Larsson, 26, ryktas vara på väg tillbaka till Brynäs IF. Något hans agent och han själv dementerar.

14 maj 2019 19:00

Spekulationerna satte rejäl fart på tisdagseftermiddagen. Men Johan Larssons agent Lasse Cederström förnekar bestämt ryktena.

– Finns ingen sanning alls i det, Johan siktar på att spela i NHL nästa säsong, det är hans absoluta förstaval. Det kan dröja åtminstone till mitten av juli innan vi ens tänker på någonting annat. Det här är ett hittepå-rykte, säger Lasse Cederström till Sportbladet.

Däremot finns en dialog med Brynäs och några andra klubbar i SHL.

– Brynäs är jätteintresserat och har anmält sitt intresse, men det finns absolut inga förhandlingar över huvud taget. Brynäs vet hans marknadsvärde och är beredd att göra vad de kan för att få honom till Brynäs om han nu behöver vända hemåt. Mitt tips är att han spelar i NHL nästa säsong. Jag har precis pratat med Johan och det finns ingenting nytt över huvud taget runt hans situation, fortsätter Lasse Cederström.

Larsson flyttade till Gävle och hockeygymnasiet 2008. Säsongen 11/12 svarade han för 36 poäng på 49 matcher i grundserien och sedan nio poäng på 16 matcher i slutspelet, när Gävlelaget vann SM-guld. Året efter lämnade han för Nordamerika.

Redan under sin debutsäsong i farmarligan AHL och Houston Aeros blev han trejdad till Buffalo Sabres. Där har det blivit sex säsonger i NHL. Den gångna säsongen gjorde forwarden 14 (6+8) poäng på 73 matcher i ett Buffalo som åter missade slutspel. Nu sitter han på ett utgående kontrakt. Även Johan Larsson själv dementerar en återkomst till Brynäs.

– Nej, det stämmer inte, skriver han i ett sms till Gotlands Media.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund