Johan Larsson vill till VM

Johans Larssons sjätte NHL-säsong är över. Men han vill inte gå på semester än. ”Jag åker gärna och spelar VM om de vill ha mig”, lägger han till.

10 april 2018 11:00

25-årige Johan Larsson har satt rekord i antal matcher den här säsongen med 80. Och poängantalet är tangerat rekord med förra säsongen, även om han då på 74 matcher gjorde tio mål. Den här säsongen har det bara blivit fyra fullträffar och 13 assist.

Men trots att han fått en mer bofast roll i den här säsongens Buffalo är han inte nöjd med prestationen. Laget har haft väldigt svårt att vinna matcher och tog minst poäng av alla i NHL den här säsongen.

– Trist säsongen. Igen. Det är tredje året nu, som det är så här, säger han med eftertryck och en djup suck sedan laget vänt till 5-4 borta mot topplaget Tampa Bay Lightning i fredags.

Säsongen avslutades natten till söndagen svensk tid med den 45:e efter 3-4 mot Florida Panthers.

Var är det som brister, som du ser det?

– Vi hjälper varandra för lite och det blir för mycket individuellt. Sedan har vi svårt att hålla ledningar. Vi har spelat bra i vissa matcher. Vi kan spela bra borta mot Nashville och vi har till och med vunnit här i Tampa. För när vi spelar bra är vi bra, men det är för sällan.

Johan har ett år kvar på kontraktet med Buffalo Sabres, men är osäker på hur det blir till hösten.

– Vi får väl se nu efter säsongen vad de säger. Jag trivs i alla fall här i Buffalo och stannar gärna kvar.

Det här var den sjunde raka säsongen utan slutspel för Sabres.

Även om säsongen för Buffalo nu är över hoppas han att han får spela mer hockey innan han kommer hem till Gotland i sommar.

Som 19-åring vann han SM-guld med Brynäs 2012 och debuterade med Tre Kronor i VM på hemmaplan i Globen samma vår. Tre Kronor hade ett kanonlag med bland annat Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Victor Hedman och Erik Karlsson. Men det blev sensationellt förlust i kvartsfinalen mot Tjeckien.

Nu är Johan Larsson sugen på att spela VM igen.

– Ja, jag har sagt att jag vill spela om de vill ha mig. Peter Popovic har varit och tittat på mig och vi har snackat om det, berättar han.

Johan Larsson kan bli en av de första NHL-förstärkningarna till årets VM-trupp, som håller på att ta form inför VM i Danmark 4-20 maj.

NHL 17/18

Så jobbar vi med nyheter
Sven Gustafsson

Ämnen du kan följa