Jovic: "Vi får inte tro att vi är bäst i världen"

Formkurvan pekar spikrakt uppåt. Lagom till SSL-kvalet mot Strängnäs. "Det är stenhårt jobb som gäller även i fortsättningen", säger Markus Jovic.

22 mars 2019 15:00

Åtta raka segrar och bara två förluster sedan november. Visby IBK har vässat formen till att kvalet drar igång i Ica Maxi arena i kväll.

27-årige Markus Jovic som gjort 20 (12+8) poäng på 22 matcher i allsvenskan manar dock till lugn.

– Vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Det är både roligare och lättare att spela i medgång. Sedan får vi inte tro att vi är bäst i världen, bara för det här, säger han.

Jovic kom till Gotland från Växjö för fem år sedan. Under hans debutsäsong tog Visby klivet upp i division 1, via kvalspel.

– Det var häftigt och man har goda minnen därifrån. Det är något speciellt med kval.

Nu väntar Strängnäs i bäst av tre matcher.

– Dom är bättre som lag än jag trodde och vann här i höstas. Strängnäs har varit i SSL-kval tidigare och har en hög högsta nivå.

I den sista omgången snodde Visby andraplatsen från just Strängnäs och får nu hemmafördel i en eventuellt avgörande match.

– Det tror jag kommer betyda mycket. Samtidigt har Strängnäs varit klart för kval ett tag och kanske gått lite på sparlåga. Det är ett kollektiv som jobbar stenhårt för varandra, säger Markus Jovic.

Hur ser du på era chanser att gå hela vägen?

– Jag har inte tänkt så långt, först är det Strängnäs som gäller. Men vi har stora chanser och slipper dessutom Warberg som vann vår serie överlägset.

Martin Stolt och Rasmus Ekström har delat på målvaktsposten. Vem som får chansen i kvalet återstår att se.

– Det ska bli otroligt spännande och nu det roliga börjar, säger 22-årige Martin Stolt.

Han har precis som laget visat en stigande form.

– Varken jag eller Rasmus var riktigt där vi ville i höstas. Nu känns det betydligt bättre och vi är båda mer harmoniska.

Vad är skillnaden?

– Hela laget uppträder annorlunda och vi fick en ny röst i båset när Jocke (Bandholtz) kom in. I höstas åkte vi på kontringar gång på gång. Vi vårdar bollen annorlunda nu, säger Martin Stolt.

Vad säger du om din form?

– Den är bra. Jag har nog aldrig känt mig så här bra under min tid i Visby.

Vem spelar i kväll?

– Vet inte, men jag antar att det blir den som visat bäst form på träningarna i veckan. Jag och Rasmus sporrar varandra och personligen tycker jag det är bra med tuff konkurrens. Det gör att man tar någon boll man kanske inte annars skulle gjort.

Playoff 1 till SSL

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund

Ämnen du kan följa