Hemmapremiären på Gutavallen slutade med förlust mot Karlberg, seriens favoritlag som nu toppar division 2 efter segern. Det var en besviken Martin Silva efter matchen.

– Det är tungt att förlora, jag tycker att vi gör en riktigt bra match och fram till deras första mål är vi bättre än dom, säger han.

I motståndarlaget spelade tidigare FC Gutespelaren Marcus Kettler, han lämnade Gute inför förra säsongen.

Artikelbild

| Karlberg har nu två segrar och full pott efter två omgångar.

– Det är alltid kul att komma hit och möta gamla kompisar, men det var en svårspelad match och det är ju allmänt känt att det är svårt att vinna här, så vi visste att det skulle bli svårt, säger han.

Men några mål kom inte från Marcus Kettler.

– Nej, jag hade två-tre lägen, men det vill sig inte, jag ska tydligen inte göra mål mot Gute, säger han med ett skratt.

I andra halvlek blev det alltmer fördel för hemmalaget där bland annat Victor Walldén blev frispelad i 63:e minuten, men Karlbergs målvakt kunde avstyra det.

Artikelbild

| Joel Elofsson hade lämnat backlinjen och spelade på mittfältet.

Gute tog över alltmer, men kunde inte riktigt få till, avsluten.

– Vi krigar på och första 25 minuterna i andra halvlek trycker vi ner dom och vi är närmare 1–0 än dom, men de är tunga och bra defensivt, sen får vi inte med oss tillräckligt mycket folk offensivt, säger Martin Silva.

Artikelbild

| Villiam Dahlström, FC Gute.

Pashang Abdullah kunde göra 1–0 för Karlberg efter lite kalabalik i Gutes straffområde.

Strax efter gjorde FC Gute ett offensivt byte när man bytte ut Niilo Hautala och bytte in Anton Nygren och Anton hade ett riktigt farligt läge, men utan utdelning.

Artikelbild

Det blev mer och mer Karlberg, målet hade stärkt dom ordentligt och i 77:e minuten slarvade Gutes Gustaf Nordkvist vid ett uppspel och Karlbergs Pashang Abdullah var inte sen att utnyttja den chansen, men skottet gick hårfint utanför.

Minuten senare kunde ändå Pashang Abdullah öka på ledningen till 2–0 för Karlberg, ett riktigt vackert mål.

Artikelbild

Han vände bort flera Gutespelare strax innanför straffområdet och pangade in tvåan, det blev också matchens sista mål och Karlberg vann med 2–0.

– Förra matchen mot Täby borde vi vunnit och den vill vi glömma, men den här var att allt vi fick var en bonus, men vi kan ändå ta med oss flera bra saker från den här matchen trots förlusten, säger Silva.

Efter två omgångar ligger Gute näst sist utan poäng tillsammans med Sundbyberg och Gamla Upsala, Karlberg leder serien med full pott.

Nästa helg möts Gamla Upsala och FC Gute.