KLART: Marmenlind förlänger med Visby Roma

Daniel Marmenlind fick det tuffa uppdraget att ersätta Sammy Gustafsson. Ett år senare kan vi konstatera att uppdraget är utfört och nu förlänger målvakten sitt kontrakt.

23 april 2019 13:01

Visby Roma har fått en viktig pusselbit på plats inför kommande säsong.

Målvakten Daniel Marmenlind förlänger sitt avtal med ytterligare en säsong.

– Daniel är en av hockeyettans bästa målvakter och det finns fortfarande mer att hämta i honom. Vi är supernöjda med Daniel och han kommer att bli viktig för oss kommande säsong när vi har som mål att spela i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Jag tror att det är helt rätt för honom att få ännu en säsong med mycket speltid och är säker på att han spelar i Hockeyallsvenskan eller högre inom ett par år, säger sportchef André Lundholm till helagotland.se.

Marmenlind kom från Lindlöven inför förra säsongen och i motsatt riktning gick Sammy Gustafsson. 21-årige Marmenlind med meriter från småkronorna hade en räddningsprocent på 93,1 i grundserien och 90,5 i playoff.

Den senaste säsongen kamperade Marmenlind mot Martijn Oosterwijk från Nederländerna, men han får inget nytt kontrakt med klubben.

– Vi är jättenöjda med "Martys" tid i Visby, men har valt att titta på andra alternativ, säger André Lundholm.

Oosterwijk gjorde 24 starter för Visby Roma under sina två säsonger.

Klart är också att kanadensaren Danny Smith lämnar föreningen.

– Även i Dannys fall väljer vi att inte erbjuda något nytt kontrakt. Han höjde sig lite på slutet, men jag hade hoppats få ut mer av honom. Det finns andra som kan göra samma jobb.

Danny Smith gjorde sex poäng (3+3) på 34 matcher i Visby Roma-dressen.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson