Klippte vingarna på Wings utan att flyga själva

Visby Roma vann en målsnål tillställning mot säsongens positiva överraskning Wings. En grå novemberseger som lagkapten Mikael Adamsson sammanfattade väl.

29 november 2019 21:57

När Mike Beharrell tillträdde som Visby Roma-coach, efter ett antal säsonger i just Wings Arlanda,  beskrev han hur bortaresan till Gotland kändes som att åka till Alcatraz. 

Fullt tänkbart var det en sådan här grå, regnig och blåsig novemberfredag han hade närmast i åtanke.

Dock med den skillnaden att Visby Roma numera inte är ett lag som maler ner gästande lag med fysiskt spel på samma sätt.

Wings har förtjänstfullt studsat tillbaka från ett fall ner i tvåan, nykomlingarna har överraskat positivt och nu i de avslutande omgångarna går man en kamp mot Vallentuna om den sista platsen till Allettan. De fick åka hem tomhänta, men inte på grund av att Visby Roma glänste.

Den nye backen Nick Koberstein fick äntligen göra debut och visade upp fin auktoritet i egen zon. Ett antal rejäla tacklingar delades ut och Koberstein ser solid ut, de initiala lovorden från lagledningen såg ut att vara motiverade av premiären att döma. 

 

Efter en mållös förstaperiod tog VR en tvåmålsledning i mittenakten, även om målen kom slumpmässigt. 

 1–0 efter en puck studsade rätt för Jonatan Stuxberg och han fick en andrachans vilken han tog. Vid andra målet träffade Teemu Huttu en försvarares skridsko och pucken vallades in.

 

Spelet i numerärt överläge var ingen vacker historia för något av lagen. Wings hade två pp-chanser i första perioden, då var det VR som hade de bästa möjligheterna. När hemmalaget fick chansen 5 mot 4 i tredje så hade Wings på det andra friläget inom några sekunder.

– Det känns som en av våra sämre matcher i år,  men alltid skönt att vinna även om man spelar dåligt, summerar lagkapten Mikael Adamsson.

Den beskrivningen känns träffsäker.

Avslutningsvis, Christian Olssons spel under hösten har lämnat mycket i övrigt att önska, men nu är han på gång vilket är välkommet. Mot Wings vann han duellerna, var rapp i åkningen och skapade fina möjligheter framåt. I halva matchen var han bland de bästa på isen, sedan var det dock tyvärr färdigspelat för honom. En uppgörelse med gästernas Niklas Larsson renderade i matchstraff för de båda kombattanterna. 

 

Matchfakta

Visby Roma 2

Wings 1

(0–0, 2–0, 0–1)

Period 2: 1–0 (2.52) Jonatan Stuxberg (Lundmark), 2–0 (4.20) Teemu Huttu (M. Hedlund, Leer).

Period 3: 2–1 (5.28) Oscar Pentler (Jacobsson, Lindström) spel 4 mot 5.

Skott: 34–26 (8–10, 11–9, 15–7)

Publik: 707

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström Thurgren