Dressyrlandslagets förbundskapten var inte helt belåten med kvartetten Patrik Kittel, Minna Telde, Juliette Ramel och Malin Wahlkamp-Nilsson och deras GP-ritter i nationstävlingen i Falsterbo.

Men inte heller missnöjd.

Det var en del småfel som drog ned procenten men på det hela taget är jag nöjd med ritterna och de jämna insatserna, säger han.

Kittel tvåa

De samlade resultaten räckte till ledning över Tyskland, Nederländerna och Danmark inför söndagens GP special och kür. Sverige står på 16 poäng, Tyskland 18, Nederländerna 23 och Danmark 27.

Patrik Kittel och Well Done kom tvåa individuellt bakom Daniel Bachmann Andersen på Hors Zack. Dansken belönades med 77,50 procent. En bättre dag och Kittel hade vunnit. 75,196 berättar att misstagen kostade.

Jag är jättenöjd med vissa saker. Jag hade tre av fyra "nior" på ryggningen och det är inte så ofta jag får det. Basgrejorna jag övat på var mycket bättre. Sedan hade jag en jättedyr miss i piaff-passageövergången. Där flög tre fyra procent all världens väg. Det är sånt man grämer sig över, säger Kittel.
Men det är en ny dag i morgon.

Ramel precis bakom Kittel

Juliette Ramels och Wall Streets 72,717 räckte till en individuell tredjeplats.

Minna Telde noterade 69,717 på Isac medan Malin Wahlkamp-Nilsson fick 69,109 procent för insatsen på Eddieni.

Vi hade några misstag som kostade och det får vi ta på erfarenhetskontot, säger Wahlkamp-Nilsson.