Visby Roma har varit aktiva på övergångsmarknaden och gjort flera meriterade nyförvärv, men frågan är om inte förlängningen med Mikael Adamsson är ännu viktigare. Mikael Adamsson som är kapten i laget har spelat i Visby Roma i tio raka säsonger, varav åtta av dem har varit som kapten. Dessutom har Mikael Adamsson ofta figurerat i målprotokollet och varit en pålitlig poänggörare för Visby Roma. Förra säsongen producerade han 24 mål och åtta assist på 39 matcher, och i playoff blev det ett mål och en assist på sju matcher.

Nu står det klart att han förlänger sitt kontrakt med klubben över nästa säsong, vilket blir hans elfte i Visby Roma-tröjan. Skyttekungen har gjort flest mål och poäng i klubbens historia och kommande säsong kommer han att gå om Tommy Dehlin i flest antal spelade matcher för Visby Roma.

– Jag har stortrivts i Visby som stad och i Visby Roma som klubb ända sedan jag kom till Gotland 2008. Jag har ett stort hjärta för klubben därför har ett klubbyte egentligen aldrig varit aktuellt varken nu eller tidigare, säger Mikael Adamsson i ett pressmeddelande.