Olivia Ruthström, 26, har varit moderklubben Endre IF trogen under hela karriären som omfattar åtta SSL-säsonger och över 220 matcher.

Den enda tröja bortsett från Endres hon dragit på sig tävlingssammanhang är den blågula landslagströjan. Totalt blev det sju landskamper (1+4) varav sista landskampen gjorde hon i april 2017.

– Det både är och har varit väldigt tufft att ta beslutet att lägga av. Innebandyn har varit en stor del av mitt liv under många år och det kommer bli en stor omställning för mig, säger hon och fortsätter:

– Just nu känner jag tyvärr att jag inte har engagemanget, energin eller glöden som krävs för att jag ska kunna prestera en hel säsong till på elitnivå, och jag hade inte gjort mig själv eller laget rättvisa genom att fortsätta. Beslutet känns rätt men väldigt vemodigt och sorgligt, jag kommer sakna att få tillhöra ett lag.

Olivia Ruthström debuterade i SSL (dåvarande elitserien) som 18-åring 2010-2011 och har därefter spelat 223 matcher i landets högsta serie och gjort 63 poäng (16+47).

– Olivia har varit en ledande spelare under många säsonger och kommer givetvis lämna ett enormt tomrum efter sig. Vi är väldigt stolta över Olivia, som gått hela vägen från våra egna ungdomsled till att ta över kaptensbindeln i vårt representationslag. Olivia har alltid varit klubben trogen och har visat ett stort Endrehjärta under en lång tid. Hon är en förebild för många, både yngre och äldre spelare i Endre IF, genom sitt sätt att spela, men också i hur man uppträder på sidan av planen, säger Jonas Åström i Endres sportkommitté i ett pressmeddelande.