Hans egen säsong tog slut redan vid nyår. Den olyckliga armskadan satte stopp för Johan Larssons första säsong med enbart NHL-spel.

Men riktigt med vem, om vad och på vilket sätt, den 24-årige centern ska prata med när hans ettårskontrakt formellt går ut vid midsommar, det vet Johan Larsson inte riktigt själv.

För det rör på sig i anrika Buffalo.

– Ja, det kan man lugnt säga, säger Johan Larsson på telefon.

För en dryg vecka sedan blev det klart att klubbens ägare, mångmiljardären Terry Pegula, värvat in i alla fall en ny general manager, Jason Botterill, tidigare assisterande i Pitsburgh Penguins.

Ägaren har varit tydlig med att Sabres inte ska upprepa ännu en misslyckad säsong. Det ska vara ordning och reda på torpet. Ledorden är struktur och disciplin.

Jason har gått ut med att han vill se en fortsatt satsning på unga spelare. Som ny general manager vill han hitta en ersättare till sparkade Dan Bylsma som också kan agera pedagog. ”Med så många unga spelare i organisationen, är det en utvecklare, en utbildare, som kommer att bli väldigt viktig” säger Botterill i en intervju med Buffalo News.

Om Larsson ingår i de grovt skissade planerna, när han nu blir ”restricted free agent”, är oklart.

– Jag vet faktiskt inte vad de tycker egentligen. Eller, ja, lite ser man ju och läser, men jag inväntar väl för att se vad de vill, säger Johan Larsson.

Formellt sköter hans agentur planeringen för den fortsatta karriären.

– Det är ju de som sköter snacket egentligen.

Att fortsätta ännu en säsong på enbart ett ettårskontrakt, ser Larsson däremot gärna att det blir ändring på.

– Där vet jag inte riktigt vad jag säga, jag trivs ju bra här i Buffalo. Men på grund av skadan och allt med den vet man inte vad de egentligen tycker. Fast man får se vad de vill och sedan får man väl se vilket beslut man tar efter det. Men jag väntar på att de ska ta kontakt, förklarar Johan Larsson.

Skadan, brott på armbåge och handled, är i stort sett kurerad. Johan har även kunnat ta bort stödet kring handleden och börjat gå på mer omfattande träning.

I dagarna träffar han läkare för en avslutande kontroll.

– Allt har gått bra så jag tränar på, framför allt bygger jag upp musklerna i armen igen så nu väntar jag bara på sista klartecknet.

Larsson är ändå full av tillförsikt.

– Det kändes ju bra fram till skadan och vi får väl se vad som händer nu i sommar.