En finalplats mot "storebror" FC Gute fanns i potten när Väskinde AIS och Levide IF drabbade samman på ett kylslaget Rävhagen.

Levide visade att deras fina säsongsinledning i Gotlandsfyran inte är utan anledning och de kunde enkelt avfärda divisionskonkurrenterna från Väskinde. Redan i den sjätte minuten tog Levide ledningen tack vare den notoriske målskytten Christian Zachrisson, som förvaltade en målvaktsretur efter eget skott. Målet föregicks av ett par mindre resoluta ingripanden från VAIS-försvaret.

– Det blev tidig utdelning för oss, vi gör det vi ska i början. Från eget håll tycker jag annars att det var lite lojt, men det var viktigt med det tidiga målet, säger Christian Zachrisson.

I den tolfte minuten fick Levide möjligheten att dubbla sin ledning från straffpunkten sedan Zachrisson gjorts ner av Gustaf Lavergren. Levides lagkapten Björn Nyman gick dock bet från straffpunkten, för övrigt lagets fjärde raka straffmiss, då hemmamålvakten Christoffer Andersson kastade sig till höger och kalasräddade.

Mindre lyckosam var dock Andersson kvarten senare när han gick ut en bit utanför sitt straffområde för att rensa undan en boll. Rensningen satt i gapet på bortalagets Ali Ayubi som behärskat lobbsköt 2–0 från uppskattningsvis 35 meters håll.

Fortsättningsvis hade sedan Levide bra koll och segern var aldrig hotad.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll. Vi har börjat bra i serien och jag tycker att vi visar att vi är trygga i vårt spel och låter bollen gå.

Nu väntar som sagt FC Gute i final.

– Det är alltid roligt att möta Gotlands bästa lag. De har inte alltid trivts med att vara favoriter i DM-finaler, medan vi kommer se det som en rolig match och en liten bonus. Vi ska ge dem en match, säger Zachrisson.