Lindberg vill avsluta med ett avancemang

Han återvände till Gotland för att spela upp Visby IBK i SSL. På onsdagskvällen kan drömmen bli verklighet. "Jag hoppas att det blir min sista match", säger Christoffer Lindberg.

16 april 2019 21:00

Kroppen börjar säga ifrån.

Det här är 35-åringens sista säsong. Sedan är det slut.

Och vilken avslutning det kan bli.

Visby IBK har 2–1 i matcher mot Team Thorengruppen och kan i kväll ta klivet upp i högsta serien.

– Jag älskar verkligen den här klubben och hoppas att det blir min sista match. Det vore något, säger Christoffer Lindberg, när helagotland.se träffar honom i Ica Maxi arena dagen innan det fjärde playoff 2-mötet.

Backen har varit rejält skadedrabbad sedan han återvände till Visby sommaren 2016.

– Första säsongen spelade jag tolv matcher, sedan några fler året efter det. Den här säsongen har det bara blivit tio. Kroppen pallar inte längre, helt enkelt.

Totalt har det blivit fem säsonger för stockholmaren på ön.

– Det är så speciellt med Visby och alla människor som jobbar kring laget. Det finns kanske på andra ställen, men är något speciellt. Jag och min sambo har stortrivs här, men nu lutar det åt att vi flyttar hem.

Kommer du att kunna släppa innebandyn?

– Det har varit mycket de senaste åren. Förutom IBK har jag jobbat inom förbundet och gymnasiet. Sedan har jag hållit i Påskcupen som just nu pågår för fullt. Jag har fått några förfrågningar, både som spelare och ledare, men skulle nog behöva ett break. I det långa loppet kommer jag nog tillbaka på något vis, tillägger Christoffer Lindberg.

Stora delar av vintern har gått åt till rehabträning och han har fått sparsamt med speltid i playoff. Lindberg fick komma in i mittenperioden i andra matchen, när Thorengruppen vänt på steken. Den rutinerade försvarsspelaren tackade för förtroendet och spelade direkt fram Wilmer Viinamäki till 2–2-målet.

– Det var inte min första bolltouch, men nära på. En betydligt skönare start än att bli uppsnurrad på läktaren i sitt första byte. Jag hade ändå inte spelat på ett tag och visste inte riktigt hur det skulle gå. Det kändes bra och var även skönt här i senaste matchen att visa att man ännu kan spela på den här nivån.

Visby vände då ett 1–5-underläge till 6–5-seger efter straffar i Umeå.

– Vi trodde på det hela vägen och visar enorm styrka. Det är bättre att vara på topp i sista perioden, eftersom det går så snabbt i innebandy. Tycker vi har rätt bra koll på Thorengruppen i spel fem mot fem, men vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset. Där kan Thorengruppen straffa oss och har också gjort så i matcherna, säger Christoffer Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund