Line Tofftén till riksfinalen i gymnastik

Tre gotländska flickor tävlade i regionsfinalen i artistisk gymnastik i helgen. Line Tofftén från Visbygymnasterna lyckades allra bäst.

9 april 2018 09:21

Line Tofftén, steg 6, Junie Ström och Ella Stenman i steg 5 tävlade i helgens regionsfinal i artistisk gymnastik i Stockholm. I tävlingen deltog gymnaster i steg 5 och 6 från olika föreningar i Region Öst.

Gymnasterna tävlade om en plats i den stora riksfinalen, två i varje steg går vidare. Gymnasterna tävlade i bom, barr hopp och fristående - de fyra grenar som ingår i kvinnlig artistisk gymnastik.

Line Tofftén lyckades ta en av platserna i riksfinalen i och med sin fina andraplats i steg 6. Junie Ström hamnade pårecis utanför prispallen på fjärde plats.

– Vi har alltid haft ett otroligt högt motstånd eftersom vi tillhör samma region som stockholmsklubbarna. De föreningarna har ju helt andra förutsättningar för både träning och tävling än vad vi har. Vi har varit och nosat på medaljplats tidigare men aldrig gått vidare till Riksfinal. Det är väldigt stort för Visbygymnasterna att vi har en gymnast med i gruppen topp 16 i landet i steg 6. Det visar att vi är fortsätter att utvecklas åt rätt håll och att det har betalat sig bra att ha en anställd tränare, säger Visbygymnasternas Ebba Sundberg.

För Line Tofftén innebär det att hon nu vill tagga upp sin träning ytterligare inför tävlingen i maj.

– Vår tränare från USA, Nathaniel Singer, har kunnat bidra med tränarkontinuitet senaste månaden. Han är gymnast själv från början och har jobbat som tränare i en förening i Boston sedan några år. För honom är tränarjobbet i Visbygymnasterna ett äventyr och en möjlighet att resa och se lite av världen, en kombination av nytt och nöje, säger Ebba Sundberg.

Nathaniel Singer är den tredje amerikanska tränaren som Visbygymnasterna tagit till Visby för att utveckla verksamheten och kompetensen.

Så jobbar vi med nyheter
Mats Pettersson