Maja Almgren vinnare i säsongspremiären

Sprintern Maja Almgren hostade sönder två revben i höstas och funderade på att skippa inomhussäsongen, men tänkte om och inledde med att vinna Täby vinterspel.

18 januari 2020 15:15

2019 var succéartat för sprintern Maja Almgren, men numer historia. 

Under lördagen startade tävlingssäsongen med Täby Vinterspel i Sätra Friidrottshall.

Maja Almgren sprang på 7,60 i försöksheatet och vann klart och i finalen pressade hon tiden med ytterligare fyra hundradelar.

– Jag har en bättre känsla i kroppen än vad tiderna visar så det känns skönt. Jag har blivit bortskämd med att persa varje lopp. Det viktigaste nu är att kroppen känns bra för det har varit en strulig höst, säger Maja Almgren som har 7,50 som personbästa på 60 meter.

 

Maja Almgren missade stora delar av säsongen på grund av två brutna revben.

–  Jag fick en luftvägskatarr med jättejobbig hosta och jag hostade sönder två revben och tappade fem veckor av viktig grundträning, säger hon och fortsätter:

– Jag funderade faktiskt på att ställa in inomhussäsongen och köra grundträning för att ha mer grund att stå på. Jag var osäker på om jag skulle vara pigg och alert. 

Men så blev det inte och segern i går är ett kvitto på att Maja blir att räkna med även 2020. 

 

I finalen bjöd Spårvägens Isabelle Eurenius på hårdaste motståndet, men Maja Almgren var en tiondel snabbare över mållinjen. 7,57 räckte både till seger och klubbrekord i Täby IS som hon representerar numer.

– Starten kan bli bättre. Jag vill förbättra min reaktion och de första stegen för efter fem meter drar jag ifrån, där händer det mycket grejer.

 

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson