Nu byter ”Grönis” puck och klubba mot portfölj

En av Visby Romas viktigaste spelare slutar med hockeyn. Andreas ­Gröndahl lägger av, flyttar till ­fast­landet och satsar mot en karriär som ekonom.

20 april 2017 11:00

Han gjorde det sista målet i Visby Romas tröja borta mot Södertälje SK. Ett mål som på något sätt summerade Andreas Gröndahls hockeykarriär, forwarden har representerat SSK i både Hockeyallsvenskan och SHL.

– En lite underlig känsla att spela den sista matchen i karriären i Scaniarinken, med en massa vänner och familjen på läktaren, säger Andreas Gröndahl.

Efter 206 matcher i Visby Romas tröja så är är det över, det är ett sedan länge planerat avslut.

– Egentligen bestämde jag mig för fem år sedan när jag flyttade hit till Gotland. Då bestämde jag mig för att skolan och jobbet skulle bli prio ett, och att trappa ner med hockeyn, säger Andreas Gröndahl.

Han kom till Gotland och Visby Roma till säsongen 2012/2013, detta efter en säsong med SSK i Allsvenskan. Efter att ha klarat av ekonomiutbildningen och ha jobbat två år för Grant Thornton i Visby, så blir det nu full satsning på yrkeskarriären.

Nu går flyttlasset tillbaka till Södertälje. Ett nytt jobb inom revisionsjätten Grant Thornton väntar, nya kontoret är på Sveavägen 20 i centrala Stockholm.

Klubban hamnar på hyllan, skridskorna i garderoben och puckarna får ligga orörda framöver.

– Det kommer att kännas konstigt framåt augusti när säsongen brukar dra igång. Då kommer jag inte att ha något lag att träna med.

Spel längre ner i seriesystemet är inte aktuellt. Det blir inte tal om att plocka fram hockeyutrustningen igen.

– Nej, det kommer jag inte att göra. Kanske bandy eller fotboll med korpen eller med polarna, inte mer än så.

Andreas Gröndahl är inte den enda spelaren i Visby Roma som kombinerat studier på högskolan med hockey.

– Det finns ett par högskolepoäng i den gruppen. ­Oskar Lundberg, Emil Wahlberg och Mikael Adamsson pluggar, eller har gjort det.

Möjligheten att kunna kombinera studier och hockey på hög division 1-nivå kan vara något att locka nya spelare till klubben med.

– Gotland har en väldig fördel i och med att det är fem minuter till hallen, fem minuter till plugget och att det går att fortsätta med hockeyn medan man pluggar, på ett sätt som inte går i Stockholm. Det är ett bra argument, säger Andreas Gröndahl.

Efter sammanlagt fem år i klubben så lyfter forwarden fram den senaste säsongen.

– Det här har varit det ­roligaste året lagmässigt. Vi är ett stort gäng som har ­varit här länge och vi känner varandra bra. Vi vinner som ett lag, förlorar som ett lag.

Det sista framträdandet sågs av 4 016 på plats i ­Södertälje, ett svåröverträffat avslut.

Andreas Gröndahl

Fem poängfyllda år i Visby Roma

Matcher: 206.

Mål: 65.

Assists: 183.

Utvisningsminuter: 221.

Utöver detta har det blivit: 49 allsvenska matcher, 4 U19-matcher med småkronorna och13 matcher i SHL med Södertälje SK.

Så jobbar vi med nyheter