Amerikanen Sam Coatta, 25, är klar för spel i Visby Roma. Klubben plockar in forwarden från division 2-laget Åmål som ligger femma i Hockeytvåan c västra. Sam Coatta har gjort åtta mål och 12 assist på 17 matcher. I förra veckan var forwarden på provspel hos Visby Roma.

– Han är en bra forward som även kan spela back. Han är duktig framför mål, precis som en nordamerikan ska vara. Det är en jättebra lösning på alla plan, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma, om den högerfattade forwarden.

Klubben har under säsongen haft problem med skador på forwardssidan. Rasmus Dahlberg-Karlsson och Emil Wahlberg är borta på obestämd tid. Dessutom har Andreas Gröndahl haft problem med en höft.

– Det är en potentiell förstakedja som vi saknar. Vi tror på det lag vi har, men två av våra ledande spelare är borta och Andreas har höftproblem. Vi har ett manskap som ska orka med det tempo som krävs. Men det är klart att vi skulle behöva en forward och back till, säger André Lundholm.

Kommer ni att värva något mer?

– Det är jäkligt dött ute på marknaden. Alla lag jagar förstärkningar, men det finns väldigt lite spelare. Vi får se om det blir någon mer.