Nyttig och rutinerad center kvar i Visby Roma

Efter åtta säsonger i Visby Roma-tröjan kan centern Adam Eriksson betecknas som en av klubbens trotjänare. På fredagen blev det klart att blir kvar och gör en nionde säsong i klubben.

5 juli 2019 15:19

Den rutinerade centern Adam Eriksson slutligen kommit överens med klubben om en fortsättning.

– Det känns jätteskönt och bra. Oavsett vilket beslut som fattas så är det en lättnad när det väl har tagits, säger Adam Eriksson.

– Det är en viktig kugge, Adam har i princip alla år tillhört en av lagets nyttigaste spelare. Adam är en stark tvåvägscenter som framför allt tagit ett stort ansvar i det defensiva spelet och är en av lagets absolut bästa spelare i boxplay, säger Visby Romas sportchef André Lundholm i ett pressmeddelande.

Visby Roma har gjort ett antal förändringar i och runt laget till kommande säsong, vilket tilltalar 29-årige Eriksson.

– Det är kul med förändring även om jag kommer sakna att spela med Oskar (Lundberg). Förändringsmässigt så är det tränarbiten som lockar mest, att få spela under Hans Särkijärvis ledning. Det har varit jättekul att spela för Mike (Beharrell), men det är också roligt att testa något nytt. Allra helst när det är ett så pass bra namn på pappret. Jag hoppas och tror att han kan vara ganska hård och bestämd, som även Mike har varit.

Visby Romas lagbygge är nu i det närmaste färdigt för kommande säsong, det är endast ett klartecken från skadade backen Lukas Renlund som återstår.

– Med Adams påskrift börjar det närma sig komplett trupp. Vi är väldigt nöjda med det lag vi fått ihop och detta är på förhand kanske det starkaste och intressantaste laget under mina 12 år i klubben, säger André Lundholm.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström