Piskat Visby Roma avgjorde i straffläggning

På onsdagskvällen tog sig Visby Roma an Mariestad på hemmaplan i Visby ishall. En match som skulle till att avgöras på straffar.

12 februari 2020 21:30

Det var ett spelsuget Visby Roma som kom ut i Visby ishall. De första fem minuterna handlade mycket om hemmalaget och det gav också resultat då man fick med sig en utvisning efter 6.31 in i perioden. Väl där tog det bara några sekunder innan Nikolas Koberstein hittade Carl Ericson som slog till direkt och 1-0 var ett faktum. 

Efter första målet vaknade Mariestad till liv och började etablera spel i offensiv zon. Och efter dålig kommunikation och ett slarvigt genomfört byte i hemmalaget kunde Hampus Lundin för gästerna, lite turligt, sätta 1-1.

Mariestad tog över mer och mer av perioden och när Adrian Elefalk åkte ut för en fasthållning tog man tillvara på möjligheten genom ett fint powerplay-spel och plötsligt hade man vänt underläge till ledning.

Ett sömnigt Visby Roma fick inleda andra perioden med powerplay men skapade inga farligheter. Istället var det gästerna som tog kommandot när hemmalaget såg osäkra ut. Efter några minuters spel vaknade dock Visby Roma till liv och började ställa frågor till motståndarna. 

Genom en puckout-utvisning fick Visby Roma möjlighet att komma in i matchen och efter bara sekunder sköt Hampus Falk ett handledsskott som letade sig in bakom en skymd Tobias Sandberg i motståndarmålet. 

Farten i matchen kom upp sig efter målet. Åt båda hållen. Lagen turades om att skapa halvchanser och Adrian Elefalk gjorde sånär 3-2 genom en soloaktion, men resultatet stod sig perioden ut.

Tredje perioden inleddes lite avvaktande. Det var dock Mariestad som skapade de vassaste chanserna till en början. Men Visby Roma kämpade sig in och började skapa sin beskärda del av farligheter.  

Efter halva perioden var det alltjämnt lika i Visby ishall. Bortalaget började pressa på hårt samtidigt som Visby Roma höll emot. 

Även om båda lagen gick för ett avgörande blev det aldrig något avslut och matchen gick till förlängning.

Det blev heller inga mål i förlängningen även om det fanns chanser åt båda håll. Istället fick matchen avgöras på straffar där Adam Eriksson blev den stora vinnaren då han satte den avgörande straffen i nionde straffomgången. 

 

 Matchfakta

Allettan Södra 

Visby Roma 3

Mariestad 2

(1-2,1-0,0-0,0-0,1-0)

Period 1: 1-0 (06.44) C.Ericsson (N.Koberstein), 1-1 (11.24) H.Lundin (J.Frick), 1-2 (15.11) L.Söderlund (O.Norlöv)

Period 2: 2-2 (28.40) H.Falk (M.Adamsson)

Period 3: 

Straffläggning: 3-2 A. Eriksson

Skott totalt: 40/39

Publik: 707

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun