Regionen prisar årets ungdomsledare 2017

Kultur- och fritidsnämnden har utsett Visby Roma Hockey Ungdoms mångårige ledare Fredrik Godman till årets ungdomsledare på Gotland.

13 november 2017 18:41

I 19 år har Fredrik Godman verkat som ideell ungdomstränare inom den gotländska ishockeyn, och har bland annat varit med och bildat Visby Roma Hockey Ungdom.

I slutet av förra året var han med och startade upp ett lag för flickor och damer i Visby Romas regi. Laget har haft en positiv utveckling och ett 40-tal hockeyintresserade tjejer har varit delaktiga sedan starten. Till stor del är det därför Fredrik Godman belönas med utmärkelsen Ungdomsledarpriset från Region Gotland.

– Det känns otroligt bra och det är roligt att uppmärksammas för det man har gjort. Det är flera som är delaktiga och det här priset delas med dem. Det underlättar arbetet framöver, säger Fredrik Godman.

Priset utdelas till en ideellt arbetande ledare som verkar inom föreningsdriven ungdomsverksamhet på Gotland. Priset, som består av 10 000 kronor, är avsett att stimulera till fortsatt ungdomsverksamhet.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström