Så gick det för gotlänningarna i kubb-EM

Sex gotlänningar har försvarat de svenska färgerna i kubb-EM. Med sig hem från Schweiz fick de ett par medaljer.

13 juli 2018 11:45

I Rone spelas som bekant varje sommar VM i kubb. Kubb har med åren växt i popularitet och fått internationell spridning.

Den 6-8 juli spelades den första upplagan av nya Kubb-EM. Europamästerskapet avgjordes i Schweiz, närmare bestämt i staden Baden.

Sverige var, som sig bör, representerat av sex stycken gotlänningar i form av Joakim Ekelöf, Johan Lundin, Per Norman, Marcel Genal, Fredrik Wallin och Alexander Olofsson. Tyvärr var inga gotländska töisar på plats i Schweiz för att försvara de gotländska (och för all del svenska) färgerna.

Mästerskapet avgjordes i singelklass, 3-mannalag samt 6-mannalag. Totalt blev det 140 deltagare och 798 matcher spelades.

I tävlingen för 6-mannalag, kubbens huvudattraktion, fick gotlänningarna se sig slagna i kvartsfinal då Belgien blev för tuffa att kubbas med. Belgarna fortsatte sedan hela vägen och vann guldmedaljerna.

Bättre gick det för Joakim Ekelöf i singelklassen, där han slutligen stod ensam kvar som herre på täppan med en guldmedalj runt halsen. I den nervpirrande finalen besegrades en belgare.

I tremannaklassen nådde båda de svenska lagen semifinal där det dock tog stopp. Den helgotländska bronsmatchen vanns av konstellationen Per Norman, Marcel Genal och Joakim Ekelöf.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström