Seriepremiär för Pärlan och Stånga

Pärlan studsade i fjol tillbaka och avancerade till division 1. Där ställs de mot Stånga i en serie som beskrivs som ett getingbo.

14 september 2019 01:49

 

Inför premiären är Stångas Mikael Johansson full av tillförsikt.

– Det ser bra ut, vi har fått en energikick av att ha fått tillbaka Joakim Pettersson som är Gotlands bästa spelare. Han har ju spelat i Pärlan några år. Jag tycker att det är många som har höjt sig lite, säger Mikael Johansson.

Klubben har tappat löftet Kevin Stenegärd till bowlinggymnasiet i Nässjö, men ungdomarna Noah Jakobsson och Melwin Eliasson fyller på underifrån.

– De har tagit stora steg. Förlusten av Kevin är kännbar men totalt sett ser vi starkare ut i år.

Pärlan har varit nere och vänt i division 2

– Vi är tillbaka där vi hör hemma. Det är många bra lag med så det blir tufft, säger Robert Gustafsson. 

Joakim Pettersson har lämnat för Stånga, in kommer Rosen-trion Jan-Erik "Korpen" Othberg, Mia Eklöf och Isak Funk. 

– Det är en enorm spets vi har tappat, men vi har fyllt på med mer bredd. Mia och Korpen har gott om erfarenhet från spel högre upp i seriesystemet. 

Gotlandslagen får bekänna färg direkt i premiären på söndag. Till Gotland kommer förmodat starka Stureby F1, klubbens farmarlag som i fjol höll till i allsvenskan men tvångsdegraderades till division 1 då A-laget åkte ur elitserien. 

I och med en kommande serieomläggning nästa säsong så behöver lagen sluta topp två för att vara på säker mark och kvala uppåt, lag 3-4 får kvala för fortsatt division 1-spel och lag 5-6 åker ur. 

– Det är tufft, hemmamatcherna blir mycket viktiga, säger Mikael Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström Thurgren