Skadehelvetet öppnar för klubbens juniorer

Visby Roma går på knäna tack vare skadeeländet, men för lagets mest talangfulla juniorer innebär det mer istid än de vågat hoppas på.

20 oktober 2017 08:35

Skadelistan är så lång att handens fingrar inte räcker till.

– Jag tror inte att jag någon gång varit med om att så många nyckelspelare varit borta samtidigt. Vissa kanske inte är tillbaka förrän efter jul, suckar Mike Beharrell, coach i Visby Roma.

Kanadensaren har sedan en tid tillbaka börjat kika på J20-laget för att överhuvudtaget få ihop ett helt lag.

Leonard Broström,18, fick beskedet att han skulle spela i A-laget för en vecka sedan.

– Det har varit kul att få chansen igen. Jag spelade ju några matcher i fjol också, säger Leonard Broström, center och poängmaskin i J20 division 1.

Från att helgen tidigare ha gjort tio poäng (6+4) mot Nynäshamn och Bålsta i J20 till att ta plats i samma lina som lagkaptenen Mikael Adamsson och Jonathan Johansson.

– Skillnaden är extrem. Alla passningar sitter på bladet och det är alltid fart i spelet. I J20 kan det bli lite dåligt tempo i vissa matcher och mot sämre lag. Här möter man alltid bra motstånd, säger Leonard Broström som tillsammans med Linus Dahlberg och Jonathan Granström nu får betydligt mer speltid än man hoppats på.

Och de tar för sig.

– Jag känner ju att jag blir bättre och bättre för varje träning. Jag försöker spela enkelt och smart, inte tappa pucken på fel ställen. Göra mitt jobb och hjälpa till med vad jag kan helt enkelt.

Vilka är dina bästa egenskaper?

– Farten, jag har bra tryck i rören och är ganska teknisk.

Coach Mike Beharrell tycker att "ynglingarna" gjort det bra. Det är inte ett lätt steg att ta.

– Alla behöver erfarenhet. I juniorhockeyn kommer man undan med rätt mycket men när du avancerar i näringskedjan så blir varje misstag kostsamt.

Jonathan Granström som rankas som en av landets bästa backar födda 2000 och är också den som fått mest istid.

– Som back och målvakt är steget störst och de utvecklas oftast senare än forwards. Det Jonathan gör nu är ganska outstanding, säger Mike Beharrell.

Forwarden Linus Dahlberg,19, har dubblerat spel i J20 med A-laget och noterats för 1+1 under säsongen. Första A-lagsmålet kom i 8–1-segern mot Hanviken.

– För ett par veckor sedan var hans lina med Stuxberg och Hedin vår kanske bästa och till stor del på grund av energin som Linus tillför, säger Beharrell.

Leonard Broström gör i kväll sin tredje match för säsongen.

– Han har gjort ett bra jobb i båda matcher han spelat och det är kul att ge de här killarna istid när vi har skadorna. Det är ett stort steg från juniorhockeyn så all cred till honom för det han gör.

Kvällens möte med Väsby blir viktigt. Vid seger skaffar sig Visby Roma ett avstånd på fyra poäng till just Väsby som har sista allettanplatsen just nu. Förlust och man kan ligga på samma poäng som Nacka under strecket. Visby Roma möter Nacka på söndag.

– Väsby är bra. de snodde poäng av Huddinge för ett tag sedan och vi fick en käftsmäll i fjol. Jag räknar med att slåss om en plats i allettan hela vägen.

Skadeläget

Visby Roma saknar följande spelare:

Oskar Lundberg

Nick Hedemyr

Einar Engström

Emil Wahlberg

Emil Fahlander

Josef Sjöblom

Helgens matcher:

2/10 Väsby (h),

22/10 Nacka (b).

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson