SM-vinnande back klar för Endre

Endre IF har förstärkt backsidan genom att plocka in SM-guldmedaljören Rebecca Heed Arvidsson.

14 maj 2019 13:03

Som Gotlands Media avslöjade redan i måndags, står det nu klart att Rebecca Heed Arvidsson ansluter till SSL-klubben Endre IF. 25-åringen kommer närmst ifrån IBK Lockerud Mariestad, men har främst gjort sig ett namn under sin tid i Pixbo, där hon 2015/16 var med och vann SM-guld. Nu ser hon fram emot nya äventyr med gotlandsklubben:

– Jag ser fram emot nästa säsong och ett helt nytt äventyr. Föreningen och laget har tydliga mål och en hög ambitionsnivå som inspirerar mig. Jag hoppas att bidra med mina defensiva styrkor, spelförståelse och självklart med rutin. Endre har något riktigt bra på gång och jag vill vara med och göra den här resan. Sen att jag får göra det med en av mina bästa vänner Stephanie Boberg gör ju saken bara ännu bättre.

Heed Arvidsson berättar att hon imponerats av supportrarna och bara hört gott om klubben.

– Endre som förening och lag har jag alltid hört gott om, jag fick även ett väldigt gott intryck av föreningen när jag var på besök. Jag har ju tidigare stått som motståndare i en fullsatt arena på ön och det ska bli häftigt att få spela med den publiken i ryggen.

Eva Didriksson på Sportkommittén är nöjd över nyförvärvet.

– Rebecca gav ett väldigt bra intryck när hon besökte ön för några veckor sedan. Hon passar fint in i vårt truppbygge och kompletterar övriga laget väldigt bra. En hårt arbetande spelare som kommer att bidra med ledaregenskaper, fysiskt spel och bra spelförståelse. Hon har spelat center och går att använda på flera olika positioner – men hon värvas dock i första hand som back.

Så jobbar vi med nyheter
Max Julin