Sudrets två segrar i helgen räckte inte för att rädda kontraktet

Sudrets HC åker ur division 2, det blev klart i helgen. Trots två segrar som avslutning så blir det ändå division 3 nästa säsong.

24 mars 2019 15:49

Sudrets sejour i division 2 blev bara ettårig den här gången. Inför helgen hade man ett svårt läge där det krävdes två segrar både mot Spånga och Spaif, ettan och tvåan i kvalserien. I matchen mot Spaif krävdes det dessutom seger med fem måls marginal för att Sudret skulle kunna behålla sin division 2-plats.

Nu blev det 8–6 mot Spånga och "bara" 2–1 mot Spaif och därmed tappar Sudret sin division 2-plats på sämre målskillnad.

– Det är inte i dag vi förlorar kvalserien, vi är bäst när vi inte behöver vara bäst, de lagen vi ska slå gör vi inte och alla lägen vi har, vi gör inte mål på dem och det får vi äta upp nu när det är en målskillnadsaffär, säger tränaren Jesper Pettersson.

I lördagsmatchen fick man minst sagt ett rejält motlut, när Spånga ledde med 4–0 efter första perioden.

– Det var bara att chansa och se om man kan få något mål att gå på, säger Arvid Larsson.

Arvid Larsson gjorde två av målen som betydde 4–5 och 5–5 i powerplay.

Sudret jobbade och slet frenetiskt och kunde till slut vinna med 8–6 och därmed levde hoppet till söndagsmatchen mot Spaif.

Men efter en mållös första period så fick man i stället ett baklängesmål när Spaif fick spela fem mot tre i mitten av andra perioden, man tog några onödiga utvisningar och det straffade sig direkt.

– Det är sånt som händer i ren frustration, säger Jesper.

Sudret kvitterade ganska snabbt och när fem minuter återstod fick man även ledningen med 2–1, men det var för knappt med tid och Spaif försvarade sig bra, matchen slutade med Sudret-seger, 2–1, men det var ingen seger som någon av spelarna kunde glädja sig åt på något vis.

– Vi visste om att det var fem mål vi måste göra och det vi göra en bra dag, men vi får inte till det, hade vi haft lite flyt så borde vi satt två-, tre mål i första perioden, men det ville sig inte, säger Jesper.

kanske två tre mål i första perioden.

Arvid Larsson och spelarna var naturligtvis besvikna över att tappa sin division 2-plats.

– Vi har inte kunnat avgöra matcher, tyvärr, säger Arvid.

Men det avgjordes ju inte i helgens matcher.

– Efter Tierpmatchen var det väldigt tungt, säger Jesper.

Där vann Sudret först efter straffar, seger efter ordinarie tid hade man haft den enda poäng som behövts, de förlorade sen andra matchen mot Tierp med 1–3

Vad som händer vet ingen, tränaren Jesper Pettersson har inte bestämt om hur fortsättningen blir i klubben, likaså är det med Arvid Larsson, man behöver nog smälta det här först.

Matchfakta

Kvalserien till division 2

Sudret HC–Spånga 8–6 (0–4, 5–1, 3–1)

Mål Sudret: Arvid Larsson 2, Adam Mellin 2, Samuel Gemmel, Oskar Af Bjur, Alexander Nilsson, Andreas Blomqvist.

Sudret–Spaif 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

Mål Sudret: Oscar Wesström.

Så jobbar vi med nyheter
Ulf Jönsson