Svaide Roma prisas av OS-hjälten

Svaide Roma är en av vinnarna i projektet Skidlyftet, vilket innebär att man får omkring 40 000 kronor.

12 oktober 2015 14:45

Skidlyftet är ett samarbetsprojekt mellan Svenska skidförbundet och sponsorn McDonald´s som har som mål att få fler barn och unga att åka skidor. Sveriges alla längd- och alpina skidklubbar kunde i våras ansöka om ett bidrag till sin verksamhet, och nu har man börjat utse vinnarna.

En av dem är Svaide Roma på Gotland, som kommer att tilldelas omkring 40 000 kronor som ska användas till inköp av utrustning samt bidrag till träningsläger för barn med funktionshinder.

– Alla bidrag är jättevälkomna, och framför allt i det här fallet när vi ska jobba mot barn och unga med funktionsnedsättning. Ambitionen är nu att vi ska åka på ett träningsläger på snö någon gång i vinter, säger Jesper Forsman, ledare i Svaide Roma.

Juryn som utsett vinnarna består bland andra av OS- och VM-medaljörer som André Myhrer, Frida Hansdotter och Marcus Hellner. Prisutdelningen skulle ha skett vid Svaide Romas klubbstuga på måndagen, med forne OS-hjälten Anders Södergren som prisutdelare. På grund av dimma blev dock Södergren kvar i Östersund, och prisutdelningen blev uppskjuten på obestämd tid.

– Det är så klart än mer smickrande att det är en så namnkunnig jury som utsett vinnarna. Det är kul att de nappade på vår ansökan, och speciellt att de valde en klubb på Gotland som ju annars inte förknippas så mycket med skidåkning, säger Jesper Forsman.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa