Tränarna tror på Hudiksvall och Huddinge

Tränarna har sagt sitt. Hudiksvall och Huddinge är favoriter till seriesegern i hockeyettan östra. Visby Roma är en darkhorse.

10 september 2018 14:54

Upptaktsträffen i hockeyettan östra bjöd inte på några stora överraskningar.

Seriefavorit utpekas Hudiksvall som av tränarna.

– Vi tror på det själva också och det är det mål vi satt upp, säger tränaren Lars Lövblom.

Hudiksvall har precis som i fjol haft spenderarbyxorna på och bland annat hämtat Visby Romas skyttekung Markus Kinisjärvi.

Största hotet till Hudiksvall blir enligt tipsen Huddinge trots en stor spelarflykt där namn som Måns Krüger, Marcus Lissäng, Dennis Nordström och Robin Sjörén lämnat. Sju av spelarförlusterna har valt nykomlingen Segeltorp.

– De har lämnat för att jag valde att släppa dom. Jag vill jobba med spelare som har ett driv och en ambition med sin idrott. Jag har en hög kravbild på mina spelare och därför släppte jag dem, säger tränaren Fredrik Mählberg och fortsätter:

– Det kan ta ett tag, men när det sitter för oss kommer vi att bli bra mycket bättre.

Sportchef André Lundholm representerade Visby Roma på upptaktsträffen och han lovade en mer fysisk hockey.

Han berättade också att det var nära att backtalangen Jonathan Granström var nära att lämna klubben, men valde att stanna.

– Han är reserv i J18-landslaget så vi är självklart glada över att få behålla honom, säger André Lundholm.

De fem främsta lagen i hockeyettan går vidare till allettan. Nytt för i år är att klubbarna kommer att delas upp efter geografiskt läge och inte efter grundserietillhörighet.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson

Ämnen du kan följa