TRUBBEL: P18 söker ännu efter en tränare

Tidigare i veckan blev det klart att Meit Fohlin tar över ordförandeklubban efter Michael Tano i P18 Fotboll. Klart är också att två tränare från division 2-laget tar steget upp till A-laget. ”Daniel Backéus är kvar fram tills dess att vi har en ny huvudtränare”.

5 december 2018 17:44

Idag finns ett tiotal spelare klara för P18:s U-lag (division 2) inför kommande säsong. Vilka spelare som kommer gå upp till A-truppen och framförallt vem som ska träna U-laget är ännu oklart.

– Som det ser ut nu är Daniel Backéus kvar fram tills dess att vi har en ny huvudtränare, han kommer inte lämna innan det finns någon ersättare på plats, säger Mats Englund, assisterande tränare P18 U.

Sedan tidigare står det klart att både Daniel Backéus och Joakim Lindgren, verksamma inom division 2-laget, flyttas upp till A-laget och blir en del av den tränarstaben. Ledningen letar just nu med ljus och lykta efter ersättare.

Mats Englund påtalar vikten av att ha ett väl fungerande U-lag, speciellt för P18 som i mångt och mycket bygger på sin egen plantskola.

– Det är otroligt viktigt att det blir bra, vi är en klubb som bygger på egna förmågor och då måste vi skapa rätt förutsättningar, säger han.

Under tisdagskvällen hölls ett informationsmöte för spelare i U-laget där klubben berättade om framtiden och hur de ser på kommande säsongen.

– Vi kommer troligen gå från tre till två matchningsalternativ för U-laget och fokusera på division två och fyra, säger Mats Englund.

En möjlig variant för att fylla på truppen i U-laget är att slå ihop med delar av 02/04-laget. Om det ska ske med hela truppen eller delar av den kommer framtiden att utvisa.

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun