Valde flickdrömmen och är nu tillbaka

Felicia Camara-Ponturo är fostrad i den lilla föreningen Vråken i Luleå, men har alltid drömt att få spela i stadens stolthet, Luleå basket. Den här säsongen blev drömmen sann.

8 februari 2019 18:50

Ikväll är Felicia Camara-Ponturo tillbaka i Ica Maxi Arena – men nu som motståndare.

– Mina två säsonger här gav mig massor. Jag fick mycket speltid, blev trygg och växte in i min försvarsroll, säger 21-åringen.

Mellan år 2016 och 2018 var Ica Maxi Arena hennes hemmaplan och i kväll är det åter dags att försöka vinna där, men den här gången från motståndarbänken.

– Det är klart att det kommer kännas speciellt att möta några av mina gamla kompisar men mest av allt ska det bli kul. Vi reser fredag morgon och kanske man hinner med en fika, funderar hon.

Dagen efter bär det av direkt till Ryssland med laget då man där ska spela i EWBL (European womens basketball league).

Under sina säsonger med Ladies spelade Felicia Camara-Ponturo totalt 55 matcher. Ett Ladies som nu ståtar med fyra raka segrar, förvisso mot enklare motstånd än de senaste årens mästare som nu väntar.

– En vinst är dock alltid en vinst, oavsett motstånd. Jag förväntar mig en jämn och hård fight. Speciellt sedan Ladies har fått in lite storlek i laget och gjort en rejäl upprustning sedan senast vi möttes. Det ser ut som att de fått bättre rotation i laget.

Den matchen slutade 123–87 i Luleås favör och det som talar ännu mer för att hemmalaget nu lyckas spela jämnare med serietvåan är norrländskornas resultat den senaste tiden.

– Vi har fått stryk några gånger nu på slutet, både i den svenska ligan och den europeiska, säger Felicia.

Hon ser tillbaka på tiden i Visby Ladies med värme och om hon måste lyfta fram någon skillnad mellan de två lagen i den svenska basketligan blir den av praktisk karaktär.

– Logistiken är en annan i Luleå. Där är basket av tradition en riktigt stor sport och allt kring laget går liksom på räls.

Det hon tycker är det bästa med Gotland är naturen.

– Den är verkligen unik. Och hela atmosfären som finns i Visby passar mig perfekt. Jag är nog en riktig småstadsmänniska, säger Felicia Camara-Ponturo.

Så jobbar vi med nyheter
Mårten Bergström